Plateutgivelse på trappene: - Lydbildet gjør oss unike

Andreas Sæle og resten av bandmedlemmene i Cold Creek gir ut sin aller første EP-plate 20. april. Foto: Jan Henrik Heggebø

Solabuen Andreas Sæle (23) har vært vitne til både oppturer og nedturer med bandet Cold Creek. Med sitt første plateslipp på trappene tror han på ny opptur.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

MUSIKK: – Vi er fremdeles nokså små på nasjonal målestokk, men vi håper at denne utgivelsen kan gi oss litt blest, sier den forventningsfulle solabuen, Andreas Sæle, til Solabladet.

Sammen med rockebandet, Cold Creek, gir 23-åringen ut sin aller første EP-plate. Det vil si en musikalsk plateutgivelse på fem låter, hvor samtlige blir å finne på den populære strømmetjenesten Spotify.

Platen slippes 20. april.

Gode tilbakemeldinger

Bandet, som består av vokalist og gitarist Magnus Mikalsen, trommis Håkon Kvam, gitarist og korer Brage Sanner Tellefsen og bass og synthesizer Sæle, har i disse dager gitt lytterne en smakebit på hva den ferske platen har å by på.

Sammen har de sluppet singelen «LPK», som er den første av de fem låtene.

– Og allerede nå har responsen vært god. Vi holdt nylig en slippkonsert for singelen i Trondheim, hvor for øvrig samtlige av bandmedlemmene studerer. Singelen fikk vi svært gode tilbakemeldinger på, så vi er spent på responsen når selve platen slippes, sier den fraflyttede solabuen som startet musikkeventyret på Sørnes.

Fra gospel til rock

Interessen for musikk har Sæle hatt helt siden barneskolen, da han begynte å spille i et Sola-band som etter hvert ble en del av det lokale gospelkoret, Confession Ten-sing.

– Det var da jeg virkelig fikk sansen for musikk, og med årene har interessen vokst seg stadig større. I starten gikk det mye i gospel og soul, men i dag er det helst rock av forskjellige slag, sier musikeren.

For det er nettopp elektronisk rock bandet Cold Creek praktiserer fra scenekanten. Det er også sjangeren som preger den nye platen.

– Denne sjangeren begynte vi med kort tid etter sommerferien i fjor. Det ble et nytt og friskt utgangspunkt for oss, sier Sæle, og fortsetter:

– Før den tid følte vi at vi hadde møtt veggen både musikalsk og kreativt. Bandet gikk på tomgang og vi var nære på å legge hele bandet på is.

– Kreativiteten sa stopp

Før bandet møtte den musikalske veggen, hadde Cold Creek stor suksess da de tidlig i fjor slapp sin forrige singel «Even Keel». Låten ble anbefalt på NRK P3 sitt radioprogram, Urørt, og bandet spilte konsert på Den Internasjonale Studentfestivalen i Trondheim. Cold Creek har også varmet opp for blant andre Kråkesølv og Inge Bremnes.

– Så sa kreativiteten stopp. Det var da vi innså at vi måtte legge om lydbildet vårt til noe mer elektronisk. Etter sommerferien begynte vi å skrive og spille inn nye låter med utgangspunkt i den nye sounden. Nå har vi stått på lenge, og er snart klare for å introdusere lytterne for den nye musikken, sier Sæle.

– Lydbildet gjør oss unike

Nå håper musikeren fra Sola at plateslippet kan gi fornyet suksess, og at Cold Creek får flere muligheter til å vise fram den nye musikken.

Selv mener Sæle at bandet har noe unikt å tilføre det norske musikklandskapet.

– Vi har et lydbilde som gjør oss unike sammenlignet med andre band. Vi skriver musikk som er harmonisk, men samtidig støyete. Låtene er tunge, men også fengende. Jeg tror de som lytter til Cold Creek vil sitte igjen med en følelse av å bli sugd inn i et nytt lydlandskap som forhåpentligvis gir mersmak på hva vi driver med, avslutter Sæle.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...