Populært med sykkelskole

Denne gjengen er jublende glade for sykkelskolen. Foto: Charlotte Mæland

I overkant av 30 unge og håpefulle syklister trapper ukentlig opp i Hålandsskogen for å være med på sykkelskolen til Sola Cykleklubb.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

SYKKEL: – Jeg skal bli best i Norge, jeg må bare trene enda mer først, gliser Sara Elise Berner.

Hun er en av de ivrige, unge syklistene som er dedikert til sykkelskolen til Sola Cykleklubb. Hun spiller fotball også, og klarer ikke bestemme seg for hva hun synes er kjekkest, for sykling er så gøy det også. Med fullt sykkelutstyr og full konsentrasjon kaster hun seg gjennom hinderløypa i minivelodromen i Hålandsmarka.

– Dette er kjempekjekt og trenerne våre er kjempeflinke, sier hun.

– Veldig populært

Det er ingen tvil om at tilbudet er populært. Denne høsten skal sykkelskolen arrangeres syv ganger, og så langt har de ikke vært under 30 ivrige syklister på torsdagene.

– Det er blitt veldig populært, og foruten vår gruppe har du også ungdomsgruppen som trener fire ganger i uken, forteller Jon Kåre Bredal.

Mange av syklistene er nybegynnere og går i 1. og 2. klasse, men det er og noen som er litt eldre og litt mer viderekomne som er med, og de som har best kontroll på sykkelen får være med ut i skogen og bryne seg på litt tøffere oppgaver. Sykkelskolen er satt for 1. til 4. klassinger, men lederne sier at de ikke ønsker å sette noen grense, for sykkel skal være åpent for alle som ønsker å være med.

– Alle kan være med og se om de liker det vi holder på med. Vi har ingen krav til medlemskap fra start av, vi vil heller at alle skal få være med å prøve seg og se om de liker det, forteller Bredal.

Alle trør til

De godt over 30 syklistene som er med er så engasjerte at de møtte opp tidlig. Flere av dem tok seg et par runder i skogen som oppvarming, mens andre har syklet fra Skadberg til Håland for å delta på trening. Men da treningen startet lyttet de godt til trenerne og fikk også kommet med sine egne ønsker om hva de skulle gjøre og hvor de skulle sykle.

– De får gjøre litt som de vil og være med å bestemme selv om det også er organisert, sier Gert Haga.

Foruten at barna er engasjerte og ivrige er det også nok av foreldre som er med. Hele syv foresatte har meldt seg som instruktører og trenere, og på sidelinjen stod også flere foreldre og ga sin hjelp.

– Her er det slik at alle trør til. Foreldrene kommer med barna sine og er med og hjelper under trening, forteller Haga.

Vil sykle i skogen

Mens de eldre fyker inn i skogen gjør de yngste seg klar for hinderløypen. Sara Elise er en av dem som blir igjen i minivelodromen, men da hun stopper opp for å snakke med Solabladet skuler hun ut mot skogen. Det er nemlig helst der hun vil være.

– Jeg har begynt med sykling fordi jeg vil bli bedre til å sykle og fordi jeg har lyst å sykle fort i skogen, både opp bakker og ned bakker. Den gangen jeg får være med å sykle der kommer jeg bare bli enda bedre, for det er veldig god trening å sykle i skogen, forteller hun.

I mellomtiden får hun nok av tid til å lære seg å kontrollere sykkelen. Både hun og de andre som er igjen viser god beherskelse av sykkelen der de slanger seg gjennom slalåmløypen.

Avslutning med grillfest og diplom

– Vi kjører ikke bare slalåm med sykkelen, vi får også lov til å hoppe over stokkene, sykle så fort vi kan, og så får vi lov til å snakke litt med vennene våre også, forklarer hun.

Det er ikke mange gangene igjen med sykkelskole før gjengen skal ha avslutning. Da blir det grillfest med utdeling av diplom til alle som har vært med. Da sykkelskolen har vært så stor suksess er det flere som gleder seg til å fortsette med syklingen. Noen er gode nok til å være med ungdomsgruppen, mens Sara Elise gleder seg til sin neste utfordring.

– Jeg gleder meg kjempe, kjempe, kjempemye til å få sykle i skogen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...