Rådhus på flyttefot

Det er i dette bygget at kommunens ansatte skal ha midlertidig kontor de kommende to årene. Der skal de jobbe i kontorlandskap i stedet for lukkede kontorer slik de er vant med. Foto: Geir Arne Løland

Til våren flyttes deler av rådhuset til Forus mens et nytt og moderne rådhus skal bygges i sentrum. Hva har flyttingen å si for din del?

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

DEMOKRATI: I mai påbegynnes arbeidet med å bygge et nytt rådhus i Sola. I den forbindelse vil deler av rådhusets funksjoner få midlertidig adresse på Forus. Det midlertidige rådhuset havner nærmere bestemt i lokalene til Fabricom på Kanalsletta, altså like over veien for «Golf Towers».

Ordfører Ole Ueland (H) tror ikke flyttingen vil ha stor betydning for solabuens daglige kontakt med rådhuset.
- Slik jeg forstår det blir det lagt opp til at en del av de enkle funksjonene som for eksempel servicetorget blir værende i Sola sentrum. Hvor det blir er jeg derimot usikker på, sier han.

Han understreker at ingen skal måtte krysse bomringen for å få snakke med ordføreren.
- Jeg blir antagelig sittende en del i det gamle bygget til Forsvarsbygg, slik at folk skal slippe å reise til Forus for å ha møter med meg, sier han.

Mange funksjoner blir

Rådmann Ingrid Nordbø og leder for kommunikasjonsavdelingen, Marthe Berge, tror ikke den midlertidige flyttingen vil ha særlige konsekvenser for solabuer flest. Mye av grunnen er den større satsingen på digital tilgjengelighet.
- Jeg tror ikke det blir veldig merkbart at vi får ny midlertidig adresse. Vi måler antall telefoner og fysiske besøk på rådhuset, og vi ser at trenden er at det fysiske besøket går ned mens de digitale henvendelsene går opp. Det vi legger ekstra vekt på nå er nettopp å være digitalt tilgjengelige, sier Berge.

Nordbø forklarer at det er 140 av 700 kommuneansatte i sentrum som til våren flyttes til Forus. De ansatte representerer ulike staber, herunder fagstaber og støttestaber. I tillegg vil økonomiavdelingen og avdeling for arealbruk få midlertidig adresse på Forus.
- Med tanke på møtevirksomhet er det ikke så mange innbyggere som møter stabene og støtteavdelingene som flytter. Det er helst arealbruk som har publikumskontakt. De som skal møte disse må til Forus. I sentrum blir eiendom, kommunalteknikk og NAV blant de avdelingene som blir igjen, opplyser hun.

Digital fokus

Fokuset på det digitale kom etter at kommunen ble bevisst på at de ikke innfridde innbyggernes forventninger til digital tilgjengelig.
- Vi opplevde at mange besøkte oss fysisk fordi de ikke hadde oppnådd ønsket kontakt digitalt, sier Nordbø.

Den digitale tilgjengeligheten er noe kommunen kommer til å satse mye på fremover.
- Nå legger vi ekstra vekt på det å være digitalt tilgjengelige. Det vi ønsker er at alle innbyggere skal finne det de trenger på nettstedene våre, at de klarer seg selv slik at de slipper å besøke oss. De som vil besøke oss er selvsagt velkommen, men det er også viktig at folk kan klare seg selv, forklarer Berge.

Arbeidet med å gjøre kommunen mer tilgjengelig i digitale kanaler har allerede båret frukter. I tillegg til økt aktivitet i sosiale medier er det ikke lenge siden kommunen kunne presentere splitter nye hjemmesider.
- Besøket på de nye sidene er opp mot 40 prosent høyere enn for de gamle sidene. Det betyr jo at mange av de som kom hit for å få enkle svar tidligere, klarer seg mye bedre selv nå. Jeg tror det er viktig å holde dette fokuset oppe, slik at vår fysiske plassering har mindre betydning for innbyggerne, sier Berge.

Politiske møter

Lokaldemokratiet skal heller ikke merke noe til den midlertidige flyttingen. De politiske møtene vil avholdes ved ulike lokasjoner, alt etter hva som passer best.
- Vi legger opp til at kommunestyremøtene blir avholdt på Sola Sjø. Formannskapsmøtene har flere muligheter. Vi har blant annet møterom i lokalene som blir igjen i sentrum, lokalene ved Sola Sjø og lokaler i de midlertidige lokalene på Forus, sier Nordbø.

Rådmannen er også overbevist om at innbyggere flest ikke vil merke mye til flyttingen.
- Den viktigste konsekvensen av dette blir nok at det blir en byggeplass i sentrum, avslutter Nordbø.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...