Sola - Sandnes Ulf rek. 2-1: Råsterk avslutning sikret seier

Geir Dahle Høyland (t.v), Fabian Calderon og Aleksander Idland (nummer 4) feiret seiersmålet mot Sandnes Ulf 2. Foto: Mats Haugland

Sola havnet tidlig under i generalprøven, men en sterk avslutning på kampen gjorde at laget nå går ubeseiret til første seriekamp.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.03.2016 kl 14:05

FOTBALL: Sola havnet under 0-1 allerede etter sju spilte minutter i hjemmekampen mot Sandnes Ulfs rekruttlag tirsdag kveld. De gulkledde fra Sola styrte mye av spillet, og hadde mye ball i førsteomgangen. De slet derimot med presisjonen i siste tredjedel av banen, noe som gjorde at de store sjansene uteble.

- Vi hadde god kontroll på kampen, men konsentrasjonen sviktet til tider, sier Sola-midtstopper Harald Vindenes om første omgang.

- Vi hadde for mange unødvendige balltap sentralt i banen og jeg savnet energi og presisjon. Vi gjorde ingen dårlig 1. omgang, men vi hadde et par farlige ballmiss på midten som gjorde at vi ble sårbare for kontringer imot, sier Sola-trener Asle Andersen.

Tok over

2. omgang startet også dårlig for Sola. Allerede tre minutter ut i omgangen fikk Sandnes Ulfs Marius Helle dra seg fri inne i 16-meteren, før han deretter ble lagt i bakken av Vindenes. Straffen tok Helle selv, men skuddet ble flott reddet av Sola-keeper Lars Øvernes.

Etter en jevn start, tok Sola mer og mer over initiativet. Dette fikk laget belønning for da Fabian Calderon satte inn 1-1 etter 51 minutter. Herfra og ut var det kun et lag på banen. Tom Erik Maldal og Andreas Rosnes ble byttet inn på midtbanen, og endret kampbildet totalt for hjemmelaget. Sola sto høyt i banen, ville mest og vant alt av andreballer.

Vetle Hellestø i fint driv på venstrekanten. Inne i boks ventet Vetle Myhre, Kristoffer Rasmussen og Vegard Meling Nesse. Foto: Mats Haugland

Årsbeste

Vetle Myhre og Geir Dahle Høyland var farlig frampå ved flere anledninger, og et kvarter før slutt sikret disse to at snuoperasjonen var komplett. Myhre stjal ballen fra Ulfs Axel Kryger, og sendte i vei et skudd fra skrått hold. Sandnes Ulfs keeper måtte gi retur, og Høyland fikk enkelt sette ballen i nota fra kloss hold. Sola hadde god kontroll mot slutten, og vant derfor fullt fortjent 2-1.

- De siste 35 minuttene er årsbeste. Vi hadde masse energi, raske forflytninger, flotte kombinasjoner offensivt og et godt, høyt press. Avslutningen på kampen viser hvilket potensial som bor i laget, sier Andersen.

Ubeseiret

Sandnes Ulfs rekruttlag slo Vidar hele 6-0 for bare en ukes tid siden, og stilte med et tilnærmet likt lag mot Sola. Tirsdagens seier var sterk, og gjør at Sola står med 4-3-0 på sine sju treningskamper. Lørdag 9. april er seriestart hjemme mot Frigg.

- Vi skal ha en internkamp til helga, hvor vi skal gjøre siste finpuss. Vi gleder oss veldig til sesongstart, og har hatt en fin stigning fra kamp til kamp i vinter, sier Vindenes.

Michalsen klar

Stian Michalsen (18) fra Viking signerte tirsdag en låneavtale med Sola ut 2016-sesongen, men Viking har sikret seg rettigheten til å hente ham tilbake ved behov.

- Stian har ekstremferdigheter, men må jobbe med å prestere på et jevnt høyt nivå. Jeg tror og håper at han kan tilføre oss spisskompetanse og økt konkurranse på topp, sier Andersen.

PS! Andreas W. Holst og Kristoffer Rasmussen har vært ute med langtidsskader og mangler kampform, men er høyst sannsynlig klare til hjemmekampen mot Frigg 9. april.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...