Reiste ulovlig til Norge – må sone ni måneder

Foto: Illustrasjonsbilde/Geir Arne Løland

En mann forsøkte å reise til Norge til tross for at han var utvist fra landet med to års innreiseforbud.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Mannen landet på Stavanger lufthavn Sola i desember i fjor og ble pågrepet. Mannen avga en uforbeholden tilståelse i retten denne måneden. Han ble utvist fra Norge på grunn av småtyverier fra butikker og bruk av anabole steroider.

Mannen forklarte i retten at han trodde at han kunne sende inn en søknad etter ett år og få innreiseforbudet opphevet. Han ble utvist i desember 2015. Dette undersøkte han kun tre uker før han hadde tenkt å reise.

Reiste likevel

Da han oppdaget at det ville ta opptil seks måneder å få en slik søknad behandlet, bestemte han seg for å reise uten tillatelse fordi han ønsket å besøke sin familie i høytiden. Mannens foreldre har bodd i Norge i ti år, mens hans kjæreste har bodd her i seks år. Foreldrene er også syke.

Mannen reiste med sitt eget pass og var åpen om hvem han var, og han var villig til å ta sjansen for å kunne treffe familien. Mannen var ikke klar over at straffen for å gjøre dette var så streng og at han ville bli varetekstfengslet. Da ville han ikke gjort dette. Retten konkluderte med at ni måneder fengsel var en passende straff, noe som gir en strafferabatt på 25 prosent for tilståelse.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...