– Ryddearbeidet tok for lang tid

4. mai 2014 ble Granvegen 26 C totalskadet i brann. Ingen bodde i huset. Også nabohuset ble brannskadet. Foto: Arkivfoto

Politikerne mener eieren av branntomten på Skadberg fortsatt må betale tvangsmulkten han fikk for å bruke for lang tid på opprydningsarbeidet. Det mener eieren er urimelig.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2017 kl 09:47

Eieren av branntomten på Skadberg har klaget på at Utvalg for plan og miljø vedtok at han måtte betale tvangsmulkten han hadde pådratt seg, selv om han hadde gjort ryddejobben. Politikerne så ingen grunn til å ettergi klagen og vedtok på ny at eieren måtte betale tvangsmulkten på 110.000 kroner.

Saken har vært oppe i utvalget en rekke ganger. Huset i Granvegen brant ned i mai 2014 og ble ikke ryddet før i februar 2016. I mellomtiden vedtok kommunen å pålegge eieren av branntomten å rydde opp i ruinene, ellers ville en tvangsmulkt begynne å rulle. Da dette ikke førte frem ble det gitt forelegg.

– Urimelig

Eieren av branntomten saksøkte kommunen for å gi forelegget, men retten hevet saken. Saken ble så anket videre til lagmannsretten, men ble også her forkastet. Advokaten til branntomt-eieren viser i den siste klagen til at tvangsmulkt kan nedsettes eller frafalles når det ulovlige forhold er rettet. Advokaten mener at det i dette tilfellet er rimelig å gjøre dette og at kommunens saksbehandlingen har vært uryddig og kritikkverdig i denne saken.

Rådmannen peker i sakspapirene på at prosessen i denne saken har vært lang og tung og at ruinene var en stor ulempe for naboene. Kommunen mener eieren hadde en lovpålagt plikt til å rydde opp og hadde mer enn god nok tid til å gjøre dette. Det første pålegget om opprydning ble gitt våren 2015, nesten ett år før opprydningen skjedde.

Rådmannen snudde

I utgangspunktet valgte rådmannen likevel å frafalle tvangsmulkten, men politikerne fattet et annet vedtak i januar. Politikerne viste den gang til at ryddearbeidet tok for lang tid, og har ikke endret synspunkt på dette. Det er dette vedtaket som er påklaget og rådmannen vurderer denne gang at mulkten må innkreves og at klagen ikke tas til følge. Politikerne var enstemmig enige i dette, da de behandlet saken i forrige uke. Rådmannen synes ikke at tiden det tok for å få branntomten ryddet skyldes unnskyldelige forhold, og at det dermed ikke er grunnlag for å frafalle tvangsmulkten.

Saken sendes nå over til Fylkesmannen for en endelig vurdering.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...