Så mange innbyggere er vi nå

Fra første kvartal i 2017 til 1. januar i år er vi blitt 153 flere solabuer. Bildet er tatt under 17. mai-toget på Sola i fjor. Foto: Arkivfoto

På landsbasis nærmer vi oss 5,3 millioner innbyggere, men veksten har ikke vært så lav siden 2005.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Den svake veksten skyldes hovedsakelig det lave antallet utenlandske statsborgere som kom til Norge i fjor.

I 2017 var det kun 8500 nye utenlandske statsborgere som kom til landet, mot 21 000 i 2016.

Folkeveksten øker i samtlige fylker utenom Sogn og fjordane, der folketallet var omtrent uendret fra 1. januar 2017 til 1. januar 2018.

Det var størst vekst i Akershus, Vest-Agder og Oslo.

Flest polakker

Blant de 567 800 utenlandske statsborgerne som var bosatt her i landet ved årsskiftet, var fremdeles polakkene den største gruppen med 103 800 personer bosatt. Deretter følger svensker (44 000), litauere (43700) og syrere (26 000).

Folketallet i Sola var 26 265 1. januar, ifølge SSB.

Sammensetningen i befolkningen er som følger:

Det er 2256 innbyggere i aldersgruppen 0-5 år, 3694 barn og unge mellom 6-15 år, 17 453 personer mellom 16-66 år og 2866 innbyggere er 67 år eller eldre.

Trenden snudde

I september 2013 rundet Sola 25 000 innbyggere. Siden da økte antallet solabuer jevnt og trutt, og forventningen var at befolkningsveksten skulle fortsette slik den hadde gjort de siste ti årene.

Så kom krisen i oljebransjen, og mange mistet jobben. Dette gjaldt trolig også mange arbeidstakere som kom utenlands fra.

I løpet av de tre siste kvartalene i 2016 hadde Sola en negativ befolkningsutvikling. Dette skyldtes i all hovedsak utenlands utvandring.

Men i i fjor snudde den negative trenden. Færre flyttet utenlands og fødselsoverskuddet økte.

I løpet av første kvartal 2017 fikk Sola 96 nye innbyggere, og i mai i fjor var folketallet 26 112.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...