Kommunesammenslåing: Samles til pengeprat

Jan Sigve Tjelta (KrF), Siv-Len Strandskog (Ap) og rådmann Ingrid Nordbø er, sammen med ordfører Ole Ueland, delegatene som møter for Sola under nabopraten om kommunereformen. Foto: Trine Barka Højmark

Sola, Stavanger og Sandnes har sin nest siste naboprat onsdag før folkeavstemningen.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Det er kommuneøkonomi og hvordan en storkommune skal fungere som arbeidsgiver som står på agendaen onsdag, da Sola, Stavanger og Sandnes på nytt møter til naboprat om kommunereform.

Det er bare to uker siden forrige gang partene møtes, og denne gangen er det nest siste gang de setter seg ned sammen på denne måten før folkeavstemningen 30. mai.

Bedre kommuneøkonomi?

Nylig ble årsregnskapet fremlagt i kommunene, og Sola kan se tilbake på et år med overskudd og høyere skatteinntekter enn forventet. Onsdag skal representantene i styringsgruppen fra de tre kommunene diskutere om en storkommune enda bedre kan sikre en god kommuneøkonomi.

Partene skal også diskutere hvordan kommunen skal fungere som arbeidsgiver, samt hvor ulike virksomheter bør ligge dersom de skal spres ut over dagens tre kommuner.

Lokalisering av tjenester

Ordførerne i de tre kommunene støtter seg på folkets mening gjennom den store spørreundersøkelsen fra desember som viser at innbyggerne er mest opptatt av at skoler, barnehager og sykehjem ligger i nærmiljøet, mens folk er mindre opptatt av hvor kulturtilbud, rådhus og kommunale virksomheter som barnevern ligger.

Under onsdagens møte skal også tråden fra de tidligere nabopratene samles, og arbeidet med å utforme et prinsippdokument er i gang. Dette skal senere behandles i by- og kommunestyrene i de tre kommunene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...