Siste møte i kommunestyresalen

Høyre-fløyen lader opp før det aller siste møtet i kommunestyresalen. Fra venstre Janne Stangeland Rege, Johannes Hausken, Åshild Ravndal og foran Ole Andreas Gundersen og Rune Østerhus. Foto: Helene Pahr-Iversen

I 57 år har solapolitikere hatt sine møter på rådhuset. Nå skal bygget rives, og politikerne satt i salen for siste gang torsdag.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

— Å si at dette er et historisk kommunestyremøte er kanskje en litt slitt betegnelse, men dette er virkelig et historisk møte. Det er siste gangen kommunestyret er samlet i denne salen, innledet ordfører Ole Ueland møtet torsdag kveld.

Hele uken har de ansatte på rådhuset ryddet og pakket i innspurten til flytting. Noen skal til Forus, andre over gaten til Kongshaugvegen. Der har nå ordføreren og varaordføreren flyttet sine ting på et felles kontor.

— Litt spesielt å tenke på at tidligere ordfører Gabriel Joa ville kjøpe den gamle tyskerbrakken for å bruke tomten til rådhus i sin tid, bemerker Ueland.

Rådhuset stenger i dag

Men slik gikk det ikke, og det var i stedet nabotomten som ble kjøpt. Her tegnet arkitekt Gustav Helland et av sine praktbygg, og det ble oppført på slutten av 50-tallet.

Nå skal bygget rives og erstattes av et nytt rådhus. Innen det står ferdig er kommunens ansatte i leide lokaler på Forus, eller i eide lokaler i Kongshaugvegen 4.

I dag stenger rådhuset for godt, og mandag skal alle være på plass i sine nye lokaler. Servicetorget flytter til Forus. For dem som trenger å hente bioposer, deler til søppelspann og avfallssekker ligger dette nå tilgjengelig i biblioteket i kulturhuset og i Tananger bibliotek.

I sitt aller siste møte i den gamle kommunestyresalen behandlet politikerne flere reguleringssaker, samt den omfattende årsrapporten til kommunen. Politikerne vedtok også visjonene for Sola sjø, slik at det settes av til museumsdrift og tur- og rekreasjonsaktiviteter.

Her går Ap-politikerne Eirik Nøstvold og Leif Harald Forthun sine hender i været under avstemming. Foto: Helene Pahr-Iversen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...