Klassens time: Skolegård uten leker

Slik ser deler av skolegården ved 1.trinn ut etter at lekene ble fjernet.

Uteområdet på Sande skole er kjedelig for ungene. Alle lekene har blitt tatt bort på grunn av dårlig stand. Vi har snakket med noen elever i 1. klasse og rektor Alf Helge Sunde om dette.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2016 kl 14:15

Skolegården på Sande skole er tom. Kommunen har fjernet nesten alle lekeapparatene som er på skolen, dette er på grunn av at lekeapparatene ikke holdt sikkerhetskravene. Elevene på Sande skole er misfornøyde, og de yngste har ingenting og leke med.

Hva sier de yngste?

Matheo savner de gamle rutsjebanene.

Vi har snakket med noen elever i 1. klasse på Sande skole om hva de synes om dette.

– Jeg savner alle lekene, spesielt rutsjebanene, forteller Matheo Hadland som går i 1B. I friminuttene leker han med frisbee, spiller fotball og er med venner.

– I friminuttene leker jeg med rulleskoene mine, sier Nathalie Egeland som går i klasse 1B. Hun savner klatrestativet, vippe og rutsjebanene.

Hva sier rektor?

Vi intervjuet Alf Helge Sunde som sier at han ikke kan meddele hvorfor lekene kommer så sent, men han har prøvd og tatt kontakt med kommunen, men har ikke fått et skikkelig svar ennå. Alf Helge Sunde sier at det er elevrådet på Sande skole som bestemmer hvilke leker som kommer i skolegården. Skolen har fått et beløp til å kjøpe lekeapparater med, men problemet er at lekeapparatene kommer altfor sent.

Det Sande skole skal bruke pengene på kommer til å bli nye rutsjebaner, hinderløype og litt forskjellige klatrestativer og andre typer små stativ.

Nylig ble nok en leke fjernet fra Sande skole. Spørsmålet er: Når kommer de tilbake?

-

Tett på skolen

Solabladet samarbeider med skolene og presenterer artikler elevene har skrevet.

Ønsker din klasse å skrive for Solabladet, ta kontakt med linn@solabladet.no

-

Les flere saker som skolene har laget her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...