Slår alarm om denne rønna

Arnstein Løvbrekke frykter at eventyrlystne barn skal ende opp med å skade seg dersom de prøver å utforske denne rønna på Tjelta. Foto: Håvard Ovesen

Ifølge nabo Arnstein Løvbrekke har denne rønna på Tjelta stått slik siden i vår. Nå lover kommunen å ta affære.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 11.10.2016 kl 15:48

TJELTA: I disse dager bygges et flunkende nytt stadionanlegg på Tjelta, men bare et lite steinkast unna, mellom de to gressbanene, står et lite skur til forfalls. Vindusrutene er knust, døren er ulåst, og inne er det et salig kaos av søppel, fotballutstyr, og glasskår. Nabo Arnstein Løvbrekke er redd barn skal komme til skade.

- Det skal ikke være sånn i nabolaget. Det er ikke bra hvis nysgjerrige unger kommer for å leke her og skamskjærer seg, sier han, og legger til at han selv har vært og sopt noe av glasskåret som har ligget på utsiden av huset.

- Må slå for lemmer

Ifølge Løvbrekke har bygningen stått slik siden i vår. Han sier han har varslet kommunen flere ganger, og også sendt bilder for å vise hvordan det ser ut.

- De sier de skal gjøre noe, men ingenting skjer, sier han.

Nå håper Løvbrekke at medieoppmerksomhet kan føre til at kommunen tar ansvar.

- De må sette noen til å fikse opp. Det minste de kunne gjøre er å slå lemmer foran vinduene, sier han, og legger til at hele området kunne trengt en opprydning.

- Kommunen er flinke til å komme hit og klippe gresset, men se på disse overgrodde hekkene. De er det aldri tid til å ta, sier Løvbrekke.

På området utenfor bygningen står det også flere kasser med sandsekker, merket «Forsvaret». Kassene bærer preg av å ha stått der lenge.

- Venter de en tsunami, spør Løvbrekke, som håper at også disse vil bli ryddet opp i.

Saken fortsetter under bildet

Slik ser det ut inne i den gamle driftsbygningen. Foto: Håvard Ovesen

Kommunen lover sikring på dagen

Eiendomssjef i Sola kommune, Frode Alvheim, bekrefter at han har mottatt en henvendelse fra Løvbrekke angående bygningen.

- Han sendte bilder og ringte. Det var for et par uker siden. Da tok vi fatt i saken, sier Alvheim.

Hvorfor bygningen så langt ikke har blitt sikret, kan han ikke svare på.

- Dersom det er slik at det ikke har blitt gjort ennå, så skal det gjøres nå. Vi har fått bildene, og sendte beskjed videre til de som skal gjøre noe med det. Jeg skal purre på de som har saken, sier Alvheim.

Etter ti minutter ringer han Solabladet opp igjen.

- Nå kommer det noen fra bygg og hiver på noen plater for å sikre det. Så kan det hende, dersom tilstanden tilsier det, at det havner på rivelisten. Men i første omgang, må vi sikre og få kontroll slik at ingen kommer til skade.

Ifølge Alvheim har han fått litt ulike svar på hvem som har brukt huset. I én periode for flere år siden, brukte park og anlegg huset som et lite pauserom i forbindelse med arbeid på Tjelta. Sandsekkene på utsiden tilhører, ifølge Alvheim, Havdur. Han sier det er uklart hvem som har ansvar for uteområdet.

- Vi holder på og rydder opp i porteføljen vår av plasser eid av kommunen som lag og foreninger disponerer. Opp gjennom årene har det blitt inngått flere avtaler med de som representerer foreningene. Vi jobber med å skaffe oss en oversikt over dette, sier Alvheim.

Sandsekkene er i bruk

Leder i IL Havdur, Bernt Høyland, bekrefter at sandsekkene på området tilhører Havdur.

– Det er sekkene vi bruker når vi legger plastduk på fotballbanen om våren for å få den klar til sesongstart, sier Høyland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...