Sliter med å få tak i nok ved

SISTE REST: – Dette er alt vi har igjen, og når det er tomt vet jeg ikke når vi får inn ny ved igjen, sier Bjørg Harveland ved Coop Byggmix på Sola. Foto: Line Viste

Sprengkulda fra Sibir fører til at folk handler mer ved enn vanlig. Flere utsalgssteder er snart tomme, og de sliter med å få tak i nye leveranser.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

– Dette er alt vi har igjen og jeg tviler på at det holder lenger enn ut dagen. Etter at dette er borte vet jeg ikke når vi får ny leveranse, sier Bjørg Harveland ved Copp Byggmix på Sola.

Byggmixen får ved fra en privat leverandør på Jæren, som igjen importere den fra Øst-Europa. Med sprengkulde over store deler av Europa øker naturlig nok etterspørselen.

– Da vet noen å utnytte situasjonen og skrur opp prisene, slik at det til slutt ikke blir lønnsomt å importere det hit, sier Harveland, men legger til at Coop har holdt samme pris på ved for sine kunder.

LES OGSÅ: Kulden gir økt brannfare

Hos Tananger Service Senter har de allerede gått tom for ved, og de er usikre på om de får tak i nytt, men jobber med saken.

– Som bensinstasjon er vi vanligvis ikke førstevalget grunnet pris, men vi har merket en større pågang de siste dagene, og nå er det altså tomt, sier butikkmedarbeider Wenche Johansen.

Trolig ikke bjørkeved

Også hos Europris Sola har de merket økende pågang etter ved de siste dagene. De fikk en stor leveranse sist onsdag, og den forsvant i løpet av helgen.

– Det går veldig fort. Vi fikk ny leveranse etter helgen, og også den er iferd med å gå tom. Vi håper at lageret holder ut helgen, men det er slett ikke sikkert, sier butikkmedarbeider Eirik Løland.

LES OGSÅ: Uvanlig at kulden kommer så seint

Han forteller at folk kjøper noe større mengder enn vanlig, men det er ikke snakk om stor-hamstring.

Også Europris har utfordringer med å få tak i bjørkeved, som de fleste kundene ønsker seg.

– Blandingsved har vi god tilgang på, sier Løland.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...