Slo et slag for kreftsaken

Foto: Charlotte Mæland

45 golfere tok turen ut i solskinnet for å delta i Solastranden golfklubbs Pink Cup, en turnering som samler inn penger til Kreftforeningen.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

GOLF: Med rundt 23.000 kroner innkassert sa Egil Reimers, leder av Solastranden golfklubb, seg fornøyd med lørdagens Pink Cup. I strålende solskinn var det 45 deltakere, deriblant Ole Johan Sæbø. Han har deltatt på flere Pink Cup, og synes det er storveis å få delta på den måten til kreftsaken.

– Det er en veldig fin turnering og en fin måte å samle inn penger til en god sak. Dette er jo en årlig turnering, så jeg har vært med flere ganger, forteller han mellom slagene.

Turneringen ble i år arrangert for niende gang og Sæbø har deltatt nesten hver gang. Han har nemlig fått kjenne på kroppen hva det vil si å ha brystkreft.

– Jeg mistet samboeren min til brystkreften i 2000 og nå jobber min nye samboer på kreftavdelingen ved Stavanger Universitets sykehus, så dette har en ekstra verdi for meg, forteller han.

– Et godt formål

Han, og de tre andre han gikk i gruppe med, synes det er fint å ha arrangementer og initiativ som Pink Cup der alle pengene går uavkortet til et godt formål.

– De har jo blitt mye flinkere med for eksempel brystkreft nå, og det er flere som overlever det nå enn før, så det er godt å kunne bidra til forskning på det, sier Sæbø.

De fire herrene iler fra hull til hull og får snakket litt innimellom. Det blir trukket hvilket hull du skal slå ut fra, så sannsynligheten for at du havner med noen du ikke kjenner er stor. Gleden av det sosiale er derfor stor.

– Jeg pleier å være med på det klubben arrangerer av turneringer og aktiviteter. Det er veldig sosialt samtidig som dette også er til et bra formål, sier Richard Hushovde.

Godt fornøyd

– Jeg er helt fersk i dette, så jeg synes det er hyggelig å treffe nye folk mens jeg spiller. Det er trivelig og veldig sosialt, legger Tore Reimers til.

Etter golferne hadde fullført 18 hull var det tid for utdeling av premier. Deltakere og andre hadde muligheten til å kjøpe lodd, og Solastranden golfklubb hadde fått inn flere premier av næringslivet i Sola.

– Vi har kanskje 35 givere, mye fra dagligvarebutikker, bakeri, blomsterbutikker og så videre. Det er masse flotte gaver vi fikk delt ut på utloddingen, sier Reimers.

Selv om de ikke klarte å toppe fjoråret i forhold til hvor mye som ble samlet inn var likevel Reimer godt fornøyd med årets turnering.

– Det gikk ganske greit for seg og det var jo så fint vær at dette var bare kjekt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...