Snart kan enda flere reise fra Risavika

Snart kan enda flere reise med Fjord Lines båter til Danmark. Foto: Arkiv

Fjord Line satser på vekst i passasjermarkedet.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Fjord Line utvider kapasiteten på sine to nyeste ferjer med 20 prosent.

– Vi gleder oss til å kunne tilby våre gjester nye miljøer om bord med flere lugaralternativer, sier konsernsjef i Fjord Line, Rickard Ternblom, i en pressemelding.

Panoramautsikt

Konsernsjef i Fjord Line, Rickard Ternblom. Foto: Styrk Fjærtoft Trondsen


Rederiet har inngått en avtale med Fosen Yard, som skal bygge flere lugarer på båtene. De nye lugarene vil bli bygget på 10. dekk, og flere av dem vil ha oppgraderte fasiliteter og panoramautsikt. I tillegg skal buffetrestaurantene utvides med 125 plasser hver.

Utvidelsen kommer fordi Fjord Line har opplevd stor pågang i høysesonger og helger. I tredje kvartal i år kunne Fjord Line vise til en omsetningsvekst på 29 prosent og en firedobling av overskuddet mot samme periode i fjor. Den nye investeringen kommer, ifølge Ternblom, fordi de har tro på vestlandsmarkedet og fortsatt vekst i antall reisende.

Saken fortsetter under illustrasjonen

Slik skal MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord se ut etter den planlagte utvidelsen. Foto: Falkum Hansen Design AS

LNG–ferjer

Den første utvidelsen vil bli gjort om et år, og den andre i løpet av vinteren 2018.

MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord, som i dag tar rundt 1500 passasjerer hver, er i følge Fjord Line de første og største cruiseferjene i verden som utelukkende går på flytende naturgass, noe som gir langt mindre miljøutslipp enn bruk av tradisjonell tungolje.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...