Sola får egen matfestival

Monica Myrland Oliversen, daglig leder i Solabladet og medlem i Sola Sentrumsforening og matentusiast Arve Serigstad gleder seg til smaksfest i Sola i september. Foto: Helene Pahr-Iversen

17. september blir det matfest i Solakrossen.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 02.04.2016 kl 08:09

- Jærbøndene har så mye å vise frem, og her skal en få rikelig anledning til å smake seg rundt, sier matentusiast, amatørkokk, foredragsholder og matkursholder Arve Serigstad.

Han har nå fått ansvaret for Solas egen lille matfestival som heter Sola Smaksfest. Det er Sola Sentrumsforening som er arrangør, og Solabladet er samarbeidspartner.

- 17. september blir det matfest i Solakrossen, der matprodusentene skal møte forbrukerne til en uformell smaksfest, forteller han.

Egne smaksfest-retter

Serigstad er kjent for mange som en ekte matentusiast. Han snakker mye om matglede og å bli inspirert av gode råvarer. Alt dette skal en få i fullt monn under matfesten.

Foruten lokale spisesteder vil utstillerne også bestå av lokale matprodusenter, og de skal lage en matrett.

- Det holder ikke bare å servere rå gulrotstaver og en dipp ved siden. Her stiller vi litt krav til deltakerne, og vi vil de skal lage en rett i anledningen der råvaren er brukt, forteller Serigstad.

Han vil på forhånd tilby kurs til alle deltakerne for å gi dem inspirasjon og råd på veien. Han oppfordrer samtidig matprodusenter og andre mataktører i Sola til å ta kontakt dersom de ønsker å delta.

- Folk skal få bakoversveis over hvor godt dette skal bli, sier han.

- Lett å lage god mat

Arve Serigstad er etter hvert blitt en erfaren kursholder. Både privatpersoner, bedrifter og kommuner er blant deltakerne. Inspirasjon til å lage god, sunn og skikkelig mat er viktig for matentusiaten.

- Jeg opplever hele tiden at alle blir overrasket over hvor lett det egentlig er å lage god mat, sier han.

Denne festdagen vil Solakrossen være full av boder der serveringssteder og bønder skal tilby sin mat til folk. Bodene skal lages for anledningen og har allerede fått navnet solaboden. Disse vil sentrumforeningen eie og kan brukes igjen, og eventuelt leies ut.

Matfest for alle

Oppskriftene som deltakerne under festen bruker skal gjøres tilgjengelig for folk, slik at du og jeg kan gå hjem og lage dem selv etterpå.

- Smaksfesten skal gi folk inspirasjon og få dem begeistret for god mat og gode lokale råvarer, sier Arve Serigstad.

Barn vil være en viktig del av dette arrangementet, og barne-hager og grunnskoler i Sola vil bli invitert med. En barnehage og ett klassetrinn på en grunnskole vil også få et matkurs.

Serigstad forteller at selv om maten og smakene er hovedattraksjonen her, skal det også være en uformell og hyggelig fest med konsert om kvelden i Sola Kulturhus.

Arve Serigstad har vært i kontakt med mange aktører i kommunen mens han jobber med å planlegge smaksfesten.

- Jeg møter folk som er udelt positive. Det er bare ja-mennesker jeg har truffet, og det er utrolig motiverende at alle er så positive, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...