Tønne Estensen, Myhre, Idland og Holst inn: Sola forsterker

Vetle Myhre beholder den gule fargen i drakten da han går fra Riska til Sola. Foto: Ole Aarre, Sandnesposten

Sola har brukt julen godt til å få på plass nye spillere til årets sesong.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2016 kl 19:25

FOTBALL: Fire spillere inn for Sola på kort tid er gledelige nyheter for Asle Andersen og gjengen hans, spesielt da spillerne som er klare er Vetle Tønne Estensen (Vidar), Vetle Myhre (Riska), Aleksander Idland (Vidar) og Andreas W. Holst (Madla). Estensen har fortid i Viking, både med uniorlaget, b-laget og a-laget, mens Myhre har fortid sammen med flere Sola-spillere, og ikke minst Andersen, i Sandnes Ulf. Holst på sin side har bøttet inn med 22 mål på 24 kamper for Madla i 3. divisjon.

Holst ble klar for Sola før jul, mens Myhre og Estensen signerer for klubben i dag. De er alle tre meget fornøyde med å signere for Sola.

– Jeg gikk til Riska for å finne motivasjon og glede med fotballen igjen, og det har jeg gjort. Det har vært veldig kjekt å spille med kompiser og det har vært med og gjort at jeg ønsker å satse igjen. Jeg blir ikke yngre med årene, og skal jeg ta steget opp igjen føltes det riktig å gjøre det nå før det ble for sent, forteller Myhre.

To nye spisser

– Da jeg fikk muligheten til å prøve noe nytt følte jeg at jeg måtte, det var på tide. Men det er hardt, for jeg har vært i Madla hele livet mitt, sier Holst.

Myhre har god erfaring fra høyere nivå, det har også Estensen etter å ha spilt 2. divisjon med Vikings rekruttlag og nå senest Vidar. Men den ballsikre midtbanespilleren valgte å gå fra Stavanger-laget til Sola i 2016 etter å ha vært nær overgang også i 2015.

– Jeg har båret på dette en stund nå og gruet meg til å si det til klubben. Jeg trives godt, det er en fin spillergruppe og jeg har mange venner der, men det er fotballmessige ting som gjør at det føltes riktig med en overgang, sier Estensen om overgangen.

Etter at Simen Berntsen valgte å returnere til Havdur har Sola mer eller mindre kun stått med Kristoffer Rasmussen som ren spiss. Nå får de inn to nye spisser som begge kan produsere mål i fleng for Sola.

– Jeg har en nese for mål, er mer en spydspiss, ikke spesielt rask, men god til å time løpene inn bak. Jeg er hardtarbeidende og liker å være på rett sted til rett tid, forklarer Myhre om sine kvaliteter.

– Gleder meg til å komme i gang

Selv om Holst også er hardtarbeidende har han også litt andre kvaliteter.

– Jeg er god i boks, godt blikk, liker å få ball i bakrom og har et godt skudd, sier Holst.

Idland ble også klar på formiddagen mandag og er den eneste defensive spilleren Sola har signert så langt. Foreløpig er det fortsatt usikkert om Harald Vindenes og Kittinan Kaeophu fortsetter i Sola, og dermed er laget avhengig av å få inn flere defensive spillere. Med to signeringer fra rivalen, Vidar, ser Sola styrket ut foran årets sesong, og det gjør at nysigneringene gleder seg til å komme i gang.

– Dette er en spennende utfordring. Jeg har trent steinbra og gått ned åtte kilo siden oktober. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang med trening og kamper, det er jo spesielt kampene som er gøy med fotballen, sier Estensen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...