Sola-hallene er for små til å huse flyktninger

Tanangerhallen er et av stedene i kommunen som er nevnt som et mulig egnet sted til nødinnkvartering av flyktninger, men ikke per i dag. Foto: Arkivfoto

Sola kommune har ingen bygg som passer til myndighetenes krav og ønsker om nødinnkvartering per i dag.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2015 kl 15:42

Sola kommune har nå sammen med Randaberg, Sandnes og Stavanger bestemt seg for hvilke lokaler de vil melde inn til Utlendingsdirektoratet (UDI) for å kunne innkvartere rundt 1000 flyktninger i regionen.

UDI har bedt Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) om å kartlegge hvilke muligheter som finnes i vår region, og denne listen meldes inn til Fylkesmannen i dag.

Folkehallene - Sørmarka Arena, Randaberg Arena og Sandnes Arena - står på listen. Det gjør også Expo-hallen, Stavanger Ishall og Stavanger Idrettshall. Tre næringsbygg i Stavanger, Sandnes og Randaberg er også nevnt.

Velger tomme haller først

Ingen idrettshaller eller andre ledige bygg i Sola er store nok til å møte denne forespørselen, men kommunen har laget en egen liste over bygg som kan bli aktuelle ved en senere anledning.

LES OGSÅ: – Feil at Sola ikke vil hjelpe flyktninger

– Disse har vi liggende i påvente av flere forespørsler. Dersom nøden blir stor nok kan vi ende der, men vi er ikke der i dag. Det UDI er ute etter nå er store haller hvor det er plass til veldig mange, sier beredskapsleder Vigdis Torjussen.

På denne listen står Åsenhallen Hall A, Åsenhallen Hall B, Tanangerhallen, gymsalen på Stangelandsenteret og befalsmessa på Sola sjø.

I Åsenhallen og Tanangerhallen er det påpekt at det er gode sanitære forhold, mens på Sola sjø er det bemerket at det er begrensede sanitære forhold og at dette krever tilrettelegging.

– Vil det bli tatt hensyn til hvilke haller som er mest brukt?

– Både vi i kommunene og nasjonale myndigheter ser på konsekvensene når vi gjør vurderinger, og vi ønsker selvsagt at disse skal være minst mulig. Finner en egnede, tomme lokaler, velger man disse først. Men dette er altså beslutninger som ikke skal gjøres av oss til slutt, vi har meldt inn det vi har til kartleggingen, sier Torjussen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...