Sola håndball får fortsatt elitetilskudd

Kommunen vil fortsatt gi Sola håndball elitetilskudd i år, men på grunn av nedrykket vil de ikke få dette tilskuddet neste år. Foto: Arkivfoto

Kommunen mener Sola håndball fortsatt er berettiget elitetilskudd, men tilskuddet faller bort neste år.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Politikerne har vedtatt en ordning med elitetilskudd på 100.000 kroner til klubber og utøvere på elitenivå. Som klubb er det kun Sola håndball som oppfyller kravene. Rådgiver Torbjørn Hovland mener klubben bør få elitetilskuddet i år selv om håndballdamene nå spiller i 1. divisjon. Begrunnelsen er at de på søknadstidspunktet fortsatt var i eliteserien. Nedrykket medfører derimot at klubben ikke vil motta elitemidlene neste år.

Sola idrettsråd har ingen innvendinger mot dette, men mener tilskuddsordningen må gjøres bedre kjent. Siden ordningen ble opprettet er det kun Sola håndball som har mottatt penger. Også utøvere kan få dette tilskuddet, og turner Jenny Rygh har søkt i år. Hennes søknad blir derimot ikke behandlet fordi kommunen mener hun ikke oppfyller kriteriene. Hun representerer nemlig Oslo turnforening, og et av kriteriene er at utøveren må tilhøre en klubb tilsluttet Sola idrettsråd.

Kriteriene som er satt er følgende: For lagidretter er eliteidrett å forstå som deltagelse på øverste nasjonalt nivå. For individuelle idretter gjelder deltakelse på nasjonalt toppnivå i seniorklasse. Tildeling blir gjort etter skjønn, men følgende kriterier vil bli lagt vekt på: Idrettens profilering i regionale og nasjonale medier, antallet utøver som praktiserer idretten, kostnader og idrettens betydning i lokalmiljøet. Søker må være medlem i en klubb som er tilsluttet Sola idrettsråd.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...