Sola på andreplass i uhøytidelig sløseri-kåring

Den nye kirken til 90 millioner er en av grunnene til at Sola kommune er stemt frem som nest verst i landet på sløsing. Foto: Illustrasjon: JAJA Architects/Brandsberg Dahls Arkitekter AS

Facebook-siden «Sløseriombudsmannen» har etter en avstemning kommet frem til at Sola kommune er Norges nest verste sløserikommune.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

SOSIALE MEDIER: Sosiale medier har vist seg å være et nyttig verktøy i debatten om hvorvidt en ny kirke i Sola sentrum til 90 millioner er forsvarlig pengebruk. Facebook-gruppen «Nei til bygging av ny kirke til 90 millioner i Solakrossen» har over to tusen medlemmer, og debatten har også fått oppmerksomhet utenfra.

Facebook-siden «Sløseriombudsmannen» har nemlig kåret Sola kommune til Norges nest verste sløserikommune. Facebook-siden er i utgangspunktet drevet av en anonym person, men Avisa Nordland kunne i 2016 røpe at domenet til en nettside knyttet til Facebook-siden var eid av lege og sentralstyremedlem av partiet Liberalistene, Jan-Øyvind Lorgen. Lorgen ville derimot ikke bekrefte dette overfor avisen.

Sola er nest verst

Sløseriombudsmannen har i en uhøytidelig undersøkelse spurt sine følgere hvilken kommune de synes er den som sløser mest, med egne analyser av de ulike kommunene som grunnlag. Ifølge Sløseriombudsmannen kom det inn totalt 1856 unike stemmer etter at doble stemmer var fjernet. Sola kommune fikk 39 prosent av disse (717 stemmer) mens Moss fikk 43 prosent (792 stemmer), får Solabladet opplyst av Facebook-siden.

I nominasjonen av Sola kommune oppgis blant annet «kommunepolitikerne i Sola er enda et eksempel på at kommunepolitikere tar opp lån med sikkerhet i innbyggernes skatteinntekter, øker skatte- og avgiftsnivået når de har sløst bort for mye penger, og at de prioriterer prestisjeprosjekter som å bygge nye og moderne kirker i stedet for å satse på viktige samfunnsoppgaver slik som barnehager, skoler, og helse- og omsorgstjenester».

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...