Sola-Rælingen 33-29: Historisk!

Sluttsignalet har gått, og Solas jenter feirer vilt for en historisk finaleplass. Foto: Tore Kommedal Asheim

I kveld ble det skapt historie i Åsenhallen. Med Line Ellertsen i spissen gikk Solas U20-lag videre i cupen. Nå venter Oslo Spektrum, og tidenes første NM-finale for et lag fra kommunen.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2017 kl 09:58

- Det er sinnsykt kult, og det er på tide, sier Line Ellertsen til Solabladet etter kampen. Ellertsen og resten av Sola-jentene var i hundre etter kampen var ferdigspilt. Når dommer blåste av kampen utløste det ville gledesscener både på parketten og på tribunen blant de mange fremmøtte.

Med seksmålsledelse fra første kamp ville det alltid bli vanskelig for Rælingen å ta igjen Sola, men det var ingen sovepute for de gulkledde.

-Jeg var mer nervøs for denne kampen enn eksamen i dag, fortsetter Ellertsen. Hun stod for åtte mål, og var delt toppscorer sammen med Kristiane Knutsen.

De tok kommandoen fra første stund, og selv med en liten periode der Rælingen hadde ledelsen var avansementet i realiteten aldri truet. Det endte med 33-29 til de gulkledde, og en historisk finale.

Istedenfor å se seg tilbake kan nå Line Ellertsen se fremover mot finale i Oslo Spektrum. Foto: Tore Kommedal Asheim

-For Sola Håndballklubb betyr dette enormt mye. Dette har jentene fortjent. Samme hvem som vi møter i finalen, dette var stort og viktig for oss som klubb, sier en rørt trener Knut Ove Joa til Solabladet mens de jublende jentene kommer inn. De skal få på seg t-skjorter for å markere triumfen.

Blodig alvor

Oppe i alt positiviteten var det på et tidspunkt amper atmosfære blant de to benkene. Line Ellertsen hadde fått et skudd midt i ansiktet så blodet sprutet, og Knut Ove Joa var ikke imponert over reaksjonen fra Rælingen-spillerne.

-Jeg ser at flere spillere hos motstanderen sitter og ler. Det gjør man rett og slett ikke når en spiller ligger nede etter et skudd i ansiktet, sier Joa.

Heldigvis for både Sola og Ellertsen kom hun etter hvert tilbake, og avsluttet sterkt sammen med resten av lagkameratene. I garderobeområdet etter kampen kunne en se blodet.

-Det ville rett og slett ikke stoppe å blø, sier Ellertsen, som ellers ikke virket spesielt påvirket etter kampen.

Nå venter finale i Oslo Spektrum den 29. desember. Om motstander blir Tertnes eller Oppsal gjenstår å se.

-Det er det samme, uansett hvem det blir skal vi prøve å slå dem, avslutter Line Ellertsen før hun blir med resten av lagvenninnene for å feire den historiske seieren.

Klare for Spektrum. Vilde Byberg Smestad, Sara Aarsvoll Svarstad, Line Ellertsen og Kristiane Knutsen i nye t-skjorter. Foto: Tore Kommedal Asheim

Kommandoen fra start til slutt.

Sola starter bra, og går opp til 2-0 etter kort tid. Line Ellertsen og hennes lagvenninner fra a-laget setter standarden, men på et tidspunkt er det faktisk Rælingen som leder. Sola tar fort hånd om det, og når lagene går til pause er det 16-9.

Ledelsen og avansement er reellt sett aldri truet, og selv om de rødkledde «vinner» andre omgang blir det endelige resultatet 33-29. Solas beste spiller blir keeper Anne Edvardsen Kristoffersen, og delt toppscorere blir Kristiane Knutsen og Line Ellertsen med åtte mål hver.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...