Solabu truet politiet - skyldte på lavt blodsukker

Mannen må betale 14 400 kroner i bot etter at han var stygg i munnen mot to politimenn.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

DOM: En mann i 20-årene fra Sola ble nylig dømt til å betale en bot på 14 400 kroner, etter at han liret av seg trusler og frekke utsagt mot to politimenn.

Hendelsen skjedde en lørdagskveld i september i fjor, da solabuen var på en bytur med venner i Stavanger. Mannen hadde drukket alkohol og var på Burger King da han havnet i en diskusjon med en annen kunde, noe som eskalerte til å bli en slåsskamp.

Vekterne på stedet tilkalte politiet, og fikk deretter skilt kranglefantene fra hverandre.

Trusler

Da politiet kom tok de solabuen med seg ut. Han var tydelig beruset, men stødig til beins. På utsiden ble solabuen først ufin mot den ene politimannen, og nektet å oppgi adresse og telefonnummer på forsespørsel.

Han begynte deretter å true politimannen ved å si ting som «Jeg skal ta deg, bare vent», «Du skal få problemer» og «Du skal få igjen for dette.», noe som førte til at solabuen ble pågrepet og satt i drukkenskapsarrest.

Da han ble innbrakt kalte han en annen politimann for en «forbanna idiot»

– Ikke skyldig

Solabuen nektet først å godta forelegg fra politiet, og erkjente seg så «ikke skyldig» da saken mot ham nylig ble behandlet i Stavanger tingrett.

I retten forklarte han at han ikke husket mye fra hendelsen, men mente at årsaken til den oppførselen hans var at han hadde hatt såkalt føling (for lavt blodsukker red. anm.) på gjerningsøyeblikket, som følge av diabetes, og at han derfor ikke var strafferettslig tilregnelig.

Symptomer ved alvorlige følinger kan være talevansker, dobbeltsyn, forvirring, unormal eller voldsom oppførsel.

– Ingen bevissthetsforstyrrelse

De to politimennene, som begge vitnet, mente at solabuen ikke hadde vist symptomer på føling under hendelsen, og at han heller aldri hadde sagt noe om dette før.

Retten kom til at det ikke kunne utelukkes at mannen hadde hatt føling, men slo fast at det ble bevist utover enhver rimelig tvil at solabuen ikke hadde noen bevissthetsforstyrrelse under gjerningstidspunktet og at han derfor var tilregnelig.

Straffen ble dermed 14 400 kroner i bot. Solabuen må også betale saksomkostninger til det offentlige på 2000 kroner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...