Solas nye assistenttrener brenner for talentene

ETTERTRAKTET: Scott Harrington (bildet) hadde tilbud fra flere topplag i Danmark, men valget falt likevel på Sola. Foto: Anders Boine Verstad

Scott Harrington (30) går fra VM-spill med Kina til 1. divisjon med Sola. - Vi har alt som trengs for å rykke rett opp igjen, sier han.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

- Jeg har aldri vært trener i Norge før, så vi syntes det var en spennende idé og opplevelse, sier Harrington til Solabladet.

Etter oppholdet som kinesisk landslagssjef var over i februar, var den unge talentutvikleren og treneren usikker på hvor veien videre skulle gå. Harrington og samboeren Ane Iselin Brogeland, som kommer fra Moi, sto ved et veivalg.

Ved et klubbytte ønsket 30-åringen å jobbe med unge talenter og et elitelag samtidig. Det å komme til en klubb som tilhørte nærmiljøet, grasroten og de unge talentene sto høyt på ønskelisten. Dermed falt valget på Rogaland og Sola.

- Jeg har kommet til en klubb med et stort potensiale, stolte tradisjoner, og som tilhører folket. Det er en god start som kan bygges videre på, sier Harrington.

Gliset

30-åringen brenner virkelig for de unge talentene. Utdannelsen til Harrington kommer fra talentutvikling, og han har jobbet med aldersbestemt ungdom i nærmere syv år. Og selvfølgelig var den første treningen med Sola for regionens unge talenter mandag kveld.

Selv om han nå er ansatt som assistenttrener for Solas elitelag, skal han også bidra nedover i de forskjellige aldersbestemt lagene. Den energirike briten kommer fra et land som ikke preges av verdensklassespillere innen håndballen. Dette ville han gjøre noe med tidlig i sin trenerkarriere.

- Jeg synes det er et kick å få unge spillere til å lære dag etter dag, og at de når langt. Man kan ikke merke fremgangen på én dag, men i det lange løp, sier Harrington som blant annet har vært talentutvikler i håndballforbundene til Færøyene og Storbritannia.

- Det viktigste for meg er å se at de unge spillerne kommer på trening med et stort glis om munnen, tilføyer han.

LEK OG MORRO: Flere av treningens øvelser inneholdt morsomme tvister, ifølge talentene som være med på mandagens åpne trening i Åsenhallen. Foto: Anders Boine Verstad

Krever spilleglede

Mange glis var det også på mandagens åpne trening. Det var høyt fokus mens spillet var i gang, men også i pausen mellom øvelsene. Da brukes tiden til å gi tilbakemeldinger, skape diskusjon og svare på spørsmål.

Treneren er klar på at spillerne skal få all hans energi og engasjement mens de trener, men selvfølgelig er også humor viktig.

- Trikset er å finne en god måte å kommunisere med spillerne. Alle lærer annerledes og alle trenere gjør ting forskjellig. Den felles faktoren, etter min mening, er å skape et treningsmiljø som utfordrer spilleren, som de samtidig har glede av. Spilleglede spiller en stor rolle. Før de skal være god i håndball, skal de lære å elske spillet, sier Harrington.

Han håper på å få utvikle egenproduserte unge talenter opp til elitelaget. Samtidig er ønsket sterkt med å skape et klubbmiljø som passer både til alder og ambisjon, både for trenere og spillere. Harrington ønsker også en klarere rød linje i klubben - helt fra 10-årsalderen og opp til elitenivå.

Rett opp

- For de unge spillerne, som har en ambisjon om å nå elitenivået, skal det være mulig å gjøre det i Sola. Dersom de ikke blir seniorspillere og kommer på elitelaget, skal jeg hvert fall sørge for at de har det artig når de er på trening, sier Harrington.

Selv om 30-åringen elsker å jobbe med unge talenter er han veldig klar på én ting når det kommer til elitelaget - og det er at de skal rett opp til eliteserien på ett år.

- Vi har alt som trengs. Nå skal vi komme i gang og arbeide hardt for å sørge for at vi er i toppen ved sesongslutt i 2019, sier Harrington.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...