Spøk ble til rosa traktor

Vigdis Vågseth Kristoffersen, med datteren Benita på armen, og Andreas Hana har en traktor det ikke finnes maken til på Jæren. Foto: Linn Iren Nilsen Oppedal

Andreas Hana flesket til med en noe utradisjonell gave til samboeren Vigdis.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

KJØRETØY: Det hele begynte som en spøk. I fjor kom Vigdis Vågseth Kristoffersen over et bilde av en rosa traktor på nettet. For tull sendte hun linken til kjæresten Andreas Hana, og spurte om han ikke kunne kjøpe en sånn traktor til henne.

21. juni i fjor, på bursdagens hennes, fikk hun seg en overraskelse da hun åpnet en «snap» fra Andreas. Joda, hun hadde fått nøyaktig det hun hadde bedt om: En knallrosa traktor av typen Valtra N103 H5, helt lik den hun hadde sett på nettet.

– Jeg ble helt sjokkert, sier Vigdis.

– Jeg hadde lyst på en Valtra, så det passet godt, sier Andreas fornøyd.

Mye oppmerksomhet

Traktoren hadde han kjøpt i smug fra Tyskland. Den var opprinnelig grønn, men tidsnok til samboerens bursdag fikk han foliert den i rett farge og skrevet «Vigdis» i rosa på sideruten. Halvannet år senere er det feminine vidunderet i full drift på gården på Byberg, hvor paret bor sammen med datteren Benita på fem måneder.

Eieren har fortsatt ikke tatt traktorlappen, så det er stort sett Andreas som sitter bak rattet.

– Hvordan er det å kjøre en rosa traktor?

– Det var litt uvant i begynnelsen, men jeg tenker ikke over det lenger, sier Andreas.

Selv om paret har blitt vant med den rosa doningen, er det nok av andre som sperrer øynene opp.

– Folk i biler snur seg og syklister peker. Vi merket det spesielt i begynnelsen, men det er bare morsomt, sier Vigdis.

Valtraen har også blitt lånt ut til utdrikningslag, og at det går gjetord om den knallrosa traktoren på Byberg er ganske sikkert.

– Da vi skulle i dåpssamtale spurte presten «Er det du som har den rosa traktoren?», forteller Vigdis.

For odelsjenta Benita skal det nok bli ekstra stas med rosa traktor når hun blir litt eldre. Foto: Linn Iren Nilsen Oppedal

Favoritt

Av de fire traktorene på gården har den rosa blitt favoritten til begge.

– Det har vært så mye «lått og løye» med den, sier Andreas.

For å gjøre den enda mer original har paret vurdert om de skal sette en rosa sløyfe på rumpa til kjøretøyet. Vigdis har også tatt et par andre grep for å gjøre livet som bondekone hakket mer feminint. I skapet henger nemlig en den velkjente «Felleskjøpetdressen» i kjoleutgave. Også den fant hun på nettet.

– Jeg brukte den mye i begynnelsen, forteller Vigdis.

Hun er opprinnelig fra Haugsvær, helt nord i Hordaland, og hadde ingen erfaring som bonde før hun og samboeren flyttet til gården på Byberg, hvor Andreas er oppvokst. Å bytte ut fjell og fjord med flatt jærlandskap og havutsikt har passet henne fint.

– Det føles så fritt, sier Vigdis.

– Men hun syter litt over vinden, sier Andreas.

– Det er nesten rart at ikke folka her er helt skjeve, slik som trærne, når en kjenner hvor mye det blåser, sier Vigdis.

Foruten å ta seg av datteren hjelper hun til med å stelle 30 melkekyr, 8 ammekyr, kviger, kalver, 25 sauer, fem katter og én hund.

– Det er veldig kjekt med dyr, sier Vigdis.

Nye ideer

Etter nyttår blir det dobbelt så mange melkekyr på gården, når det nye robotfjøset for løsdrift står klart. At disse vil få en mer fargerik tilværelse enn kyr flest skal en ikke se bort ifra.

– Vi snakker om hvilke farger vi skal ha på veggen. Det er jo tøft med litt farge, sier Andreas.

Handler han ny traktor i fremtiden blir det trolig noe sprekt neste gang også.

– Jeg har en idé. Mer vil jeg ikke si, sier Andreas og smiler lurt.

At han går for noe like romantisk som forrige gang er kanskje tvilsomt.

– Han kan slå til, men han var nok mest romantisk av seg i begynnelsen, sier Vigdis.

– Hæ, skyter Andreas inn.

– Vi var jo på Elkjøp for en halv time siden. Du fikk jo velge helt selv hvilken støvsuger du skulle ha, sier bonden og flirer.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...