Se stort bildegalleri fra Tinestafetten: Sprang så svetten silte

Det manglet ikke på innsats da den 23. utgaven av Tinestafetten ble arrangert. Foto: Trine Barka Højmark

Omtrent 800 elever løp 200 meter hver på Sola stadion tirsdag. Under strålende solskinn ble den 23. utgaven av Tinestafetten arrangert.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2016 kl 21:09

• SE STORT BILDEGALLERI.

– Da jeg så hun foran meg som sprang, fikk jeg litt vondt i magen, sier Louise Selnes, fra 6. klasse på Haga skole.

Hun og klassevenninnene har gruet seg litt til denne dagen. Det er første gang de skal være med på Tinestafetten og de var spente på om de kom til å klare å løpe på rett plass, veksle riktig og løpe fort nok.

– Det var en foran meg som trynet, da ble jeg i hvert fall nervøs, sier Ingelin Birkeland Rage.

Sjetteklassingene har brukt flere gymtimer på å trene seg til Tinestafetten, og selv om de syntes det var vanskelig å veksle, så gikk løpet deres bra.

– Vi klarte oss fint, selv om det kunne være litt vanskelig å finne den du skulle veksle med og vi sprang på hverandre, sier Ingrid Amalie Bringsvor.

Malin Olsen, Maria Høyvik, Ingrid Amalie Bringsvor, Ingelin Birkeland Rage og Louise Selnes fra Haga skole syntes det var gøy å være med på Tinestafetten. Foto: Trine Barka Højmark

Deltakere fra alle skolene

De fem Haga-jentene synes det er veldig gøy å få være med på Tinestafetten og få muligheten til å treffe elever fra andre skoler. På Tinestafetten i Sola deltar alle Sola-skolene, samt Gausel skole. Det er elever fra 6. til 9. trinn som konkurrerer og lagene består av åtte gutter og åtte jenter. På Haga skole hadde de en konkurranse for å finne ut hvem som fikk løpe i Tinestafetten. De som løp 200 meter raskest fikk være med på laget.

Alle som er med får også en T-skjorte og drikke sponset av Tine. Det var noe av det som jentene syntes var mest stas.

– Det er kult at vi får ting. Jeg sier ikke nei takk til å være med neste år også, sier Louise og får nikk fra de andre jentene.

Løp så fort de kunne

Det var god stemning på stadion i strålende solskinn. Foto: Trine Barka Højmark

På Sola stadion vrimler det av elever i lilla T-skjorter. Rundt 800 elever er påmeldt årets Tinestafett i Sola og alle skoler utenom Røyneberg skole stiller med minst et lag i hver klasse. Først ut er 6. trinn. De første elevene som skal løpe stiller seg opp på startstreken med hver sin stafettpinne i hånda. Elevene senker kroppen da det ropes «Klar!» og setter av gårde med en gang startskuddet går. De løper så fort de bare kan og gir alt, mens solen steiker og svetten siler nedover ryggen.

På sidelinjen står klassekameratene og heier frem sine løpere for full hals. Noen har plakater, mens andre bare veiver med armene. «Kom igjen, kom igjen!»

Løperne får litt ekstra motivasjon av heiaropene og skrur opp farten et par gir. Og kanskje er det nok til å hale i land seieren?

Rektor på Dysjaland skule, Atle Tanum, har arrangert Tinestafetten i Sola i årevis. Nå gir han det over til Sola friidrett. Foto: Trine Barka Højmark

– En massemønstring

Det er Dysjaland skule, med rektor Atle Tanum i spissen, som har arrangert Tinestafetten i alle år. Nå skal imidlertid Sola friidrett overta dette arrangementet og de var også med og arrangerte stafetten i år.

– Dette er jo en massemønstring og det er alltid veldig kjekk. Det er jo over 9.000 elever som løper i Rogaland i dag og det er verdens største stafett. Jeg ser at elevene gir alt og det er veldig bra. I tillegg treffes de på tvers av skolene, sier Tanum.

Elever fra Sola videregående skole er medhjelpere på stafetten og hjelper til med alt fra å ta tiden, få elevene til å stille seg opp, dele ut drikke og premier og passe på at ingen går i løypa under løpene.

Totalt var 105.000 elever påmeldt årets Tinestafett rundt om i hele landet.

– Når jeg er rundt om i Europa sperrer de opp øynene når jeg forteller om stafetten, den er unik i sitt slag og sitt omfang. Vi er utrolig stolte over at vi gjennom et målrettet arbeid har klart å etablere en dag som en hel generasjon har fått et forhold til, sier Svein Arne Hansen, president i Det Europeiske Friidrettsforbundet i en pressemelding.

Elevene ga alt da startskuddet gikk av. Foto: Trine Barka Højmark

To nye løyperekorder

I år var det to løyperekorder som ble slått. Løyperekorden for 6. klasse var på 4.28.04 og ble tatt i 2011 av Haga skole. I år klarte derimot Sande skole å slå rekorden med nesten seks sekund. Løyperekorden for 8. klasse var det Dysjaland skule som tok i 2011, da de løp på 3.56.4. I år klarte derimot Tananger ungdomsskole å slå denne med tiden 3.56.16.

Ellers var dette resultatene:

6. klasse:

1. plass: Sande 1 - 4.22.56 (rekord!)

2. plass: Håland 1 - 4.29.28

3. plass: Haga 1 - 4.33.01

7. klasse:

1. plass: Skadberg 2 - 4.10.63

2. plass: Sande 4 - 4.10.75

3. plass: Storevarden 1 - 4.14.80

8. klasse:

1. plass: Tananger ungdomsskole 1 - 3.56.16 (rekord!)

2. plass: Tananger ungdomsskole 5 - 4.01.22

3. plass: Sola ungdomsskole 6 - 4.06.75

9. klasse:

1. plass: Tananger ungdomsskole 3 - 3.57.68

2. plass: Sola ungdomsskole 5 - 4.00.59

3. plass: Sola ungdomsskole 2 - 4.00.78

Alle lokale vinnere får delta i en kretsfinale som blir arrangert i forbindelse med Kretsmesterskapet i friidrett i Sandnes 18. juni.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...