Spreke damer viste siste skrik

Lokale butikker trakk moteinteresserte fra hele regionen da de arrangerte motevisning.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2017 kl 19:10

Mote: – Dei traff kverandre før jul?
– Ja.
– Og dei e samen ennå?
– Ja.
– Han er sikkert jækla god i sengå då.

Du skal overhøre mye når du er på moteshow i Sola. Både hælene og bobleføringen var høy blant de fjonge damene som hadde tatt turen til Clarion Hotel Air lørdag kveld.

Lokalt initiativ

De lokale motebutikkene Taras og Mette Hagen hadde nemlig invitert til moteshow og fått med seg fem andre nisjebutikker til å vise siste skrik på catwalken.

SE STOR BILDESERIE ØVERST I SAKEN

I tillegg var det satt opp såkalte «pop up»-butikker og flere aktører innen helse-, velvære- og skjønnhetsbransjen stod på stand.

– Jeg har aldri vært på noe sånt før. Det virket spennende og vi ville få det med oss, sier Bodil Lie, som var på showet sammen med svigerinnen Else Lie.

De to var blant de mange som hadde flesket til med såkalte «front row seats»-billetter, noe som innebar å sitte ved runde bord langs catwalken og bli oppvartet med både fingermat og drikke.

– Vi håper vi får med oss bra mote, sier Else med et smil.

Allerede før visningen startet hadde de to nyttet anledningen til å handle seg noe nytt til garderoben.

– Vi er lette sånn, sier Bodil og ler.

Slo på stortrommen

Ideen med å lage et moteshow kom fra Anne Brit Sigmundstad som driver Taras og Sa du sko i Sola sentrum.

– Vi har gjort det før, men det er første gang vi gjør det så stort, sier Sigmundstad.

Hun tok kontakt med Mette Hagen, som driver klesbutikken i sentrum med samme navn, for å høre om de skulle gå sammen om en lokal motevisning. Hagen tente på ideen og lot kreativiteten blomstre.

– Vi tar helt av, sier hun og ler.

Butikkeierne tok kontakt med hotellsjef Laila Neverdahl som også ble giret, og de bestemte seg for å gjøre en helaften av visningen. De fikk med seg andre aktører, skaffet underholdning, Veronica Simone Fjeld som konferansier og overtalte døtre, venninner og venninners døtre til å stille som modeller for kvelden. Blant annet var Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese blant de spreke damene som bidro.

Hagen legger ikke skjul på at det har vært mye jobb, men hvis kvelden blir like bra som de håper ser hun ikke bort fra at motevisningen kan bli en tradisjon.

Auksjonerte antrekk

For å gi visningen enda større mening ble det auksjonert bort et antrekk fra hver av de syv butikkene. Overskuddet ble gitt til Kreftforeningen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...