Stadig flere ledige jobber i Sola

Nav registrerte 110 ledige stillinger i Sola i løpet av august. Foto: Linn Iren Nilsen Oppedal/arkiv

Arbeidsledigheten er størst i Sola, men det er også her antallet utlyste stillinger øker mest.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Jobb:- Arbeidsmarkedet i Rogaland utvikler seg fortsatt i positiv retning, seier Truls Nordahl, direktør i Nav Rogaland, i en pressemelding.

Tendensen med minkende arbeidsledighet i fylket fortsetter. I august var 3,8 prosent av arbeidsstyrken i Rogaland uten jobb, noe som utgjør 9590 personer, viser tall fra Nav.

Det vil si at det ved utgangen av august var 2158 færre arbeidsledige sammenlignet med samme måned i fjor. Av de til sammen 9590 rogalendingene helt uten arbeid sist måned, var 666 personer fra Sola. Det betyr at arbeidsledigheten nå er på 4,6 prosent blant solabuene.

Tok forbi Egersund

I juli var det Egersund kommune som hadde høyest arbeidsledighet blant sine innbyggere, med en ledighet på 4,9 prosent, mens Sola lå tett bak med 4,8 prosent. Én måned senere er det Sola som troner øverst på den litt kjipe listen, selv om ledigheten har sunket.

Det er også også grunn til å glede seg. Statistikken viser at Sola har hatt en formidabel oppgang når det gjelder antallet utlyste stillinger, med 110 ledige stillinger i august.

Sammenlignet med samme måned i fjor er dette en oppgang på 279 prosent. Ikke i noen andre kommuner i fylket har økningen vært like stor.

Helse og handel

Mandag formiddag viste Navs jobbdatabase at det var 22 ledige stillinger i Sola. Ti av dem var i kategorien handel og kundeservice, mens syv var innen helse.

På fylkesbasis er det også flest ledige stillinger innen disse arbeidsområdene, samt innen administrasjon og økonomi.

Tall fra Nav viser at det fortsatt er misforhold mellom type ledige stillinger og yrkesbakgrunnen til de som trenger jobb.

I august var det flest arbeidsledige med bakgrunn innen ingeniør- og ikt-dag, bygg og anlegg, samt industriarbeid.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...