Fikk oppfylt drømmene sine: Startet yoga-og pilatesstudio i Solakrossen

Vanessa Andreassen viser en av øvelsene i treningstypen ”Barre” som er inspirert av ballett. Foto: Maren Ege Tjoflåt

For Vanessa Andreassen og Anette Bonnez ble drømmen endelig virkelighet, da de nylig åpnet yoga- og pilatesstudio i Solakrossen.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

– Opp på tå, ned, opp, ned, sier Vanessa Andreassen, mens knipser mellom rytmene.
Langs veggen står ti damer og holder i en ballettstang, mens de letter på tærne etter musikken.

Det er ikke Vanessa Andreassens første time som instruktør på det nye treningsstudioet. For fire uker siden åpnet de studioet «Bodywork Sola» i Solakrossen med ordfører tilstede.

– Det har alltid vært en drøm for oss begge å drive et treningsstudio, sier Andreassen.

En gammel drøm

Selv går drømmen hennes tilbake til 16-årsalderen, da hun og søsteren bodde i Canada. Det var først dans som var lidenskapen hennes, men etter en prolaps i ryggen kom også pilates inn i bildet.

– Jeg fikk først tilbud om operasjon, men det var uaktuelt som 20-åring. I stedet prøvde jeg pilates. Det gjorde meg friskere og dermed kunne jeg danse igjen, sier Andreassen.

Driftige damer

Anette Bonnez har også visst en stund at hun ville drive for seg selv, spesielt etter hun ble utdannet som fysioterapeut og senere pilatesinstruktør. Etter å ha drevet et studio i ti år i Stavanger, ville hun også lage noe tilsvarende i Sola kommune.

– Min mann og familie er vant med mine påfunn, sier Anette Bonnez og ler og fortsetter:

– Studioet i Sola var Vanessas ide. Vi har jobbet av og på sammen opp gjennom årene. Nå nylig drev hun med yoga og pilates på Sola, mens jeg har holdt til i Stavanger. Ettersom vi har samme lidenskapen for treningsformene ville vi starte noe sammen, sier Bonnez.

En ny type trening

Konseptet i Solakrossen består i hovedsak av yoga, pilates, men det har også en treningsform som er kalt «Barre-trening». Og stedet er et av få plasser i Norge som nettopp tilbyr denne typen trening.

– Det er inspirert av ballett, som igjen består av mye holdning. Derfor synes vi «Barre» passet godt sammen med resten av det vi tilbyr. Alt går på holdning og funksjonalitet, der vi bruker mye underkopp, knær, lår, hofter og ankler, sier Bonnez og fortsetter:

– Det er fantastiske treningsformer for de problematikkene folk sliter med i dag. Det er viktig å bevege seg riktig i en hverdag der det er mye stress og press. Vi trenger også den mentale biten som denne typen trening gir oss.

En maksgrense på timene

På «Barre»-timen har Andreassen og Bonnez en maksgrense på ti personer om gangen. Dette er for å sikre best mulig oppfølging på timene.

– Disse treningsmetodene er ikke er beregnet for store treningsgrupper, men egentlig en til en. Dette blir veldig kostbart for folk. Dermed er det viktig å finne en middelvei slik vi kan hjelpe, men prisen samtidig ikke blir for høy, sier Bonnez.

Gradvis flere medlemmer

Siden venninnene startet i Solakrossen har medlemsantallet steget gradvis og flere har gitt positive tilbakemeldinger på treningsstudioet. Ifølge Andreassen var det et behov for et slik studio i Sola.

– Det er mange som har sakt at de har ønsket seg et yoga-og pilatesstudio, sier Andreassen.

Våget å satse

– Hva synes dere om å starte et studio midt i nedgangstidene?

– Vi tenker selvfølgelig på at det er nedgangstider, men samtidig hadde vi lyst til å skape arbeidsplasser. Engasjementet er sterkere enn selve frykten, sier Bonnez og smiler før hun fortsetter:

– Dette er noe vi virkelig har stor tro på. Folk har råd til det de tar seg råd til. Man har nødt til å våge å satse, avslutter Bonnez, mens hun ser gjennom vinduet på damene som ligger strekk ut på de blå treningsmattene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...