Stor nedgang i biltrafikk i Risavika

Det første døgnet med målinger etter at de nye bomstasjonene ble satt i drift viser en stor nedgang i trafikken på Tanangervegen og i Risavika. Foto: Arkivfoto

Vegvesenet overvåker ti tellepunkt på Nord-Jæren etter at de nye bomstasjonene ble skrudd på. To av tellepunktene er i Sola.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

– Det er betydelig nedgang i biltrafikk på Tanangervegen ved Risavika, sier Ingve Undheim i Statens vegvesen.

Han er en av dem som nå overvåker trafikken tett etter at de nye bomstasjonene ble åpnet midnatt mandag.

– Vi så en nedgang i morgenrushet på 15 prosent mandag, og like stor ved ettermiddagsrushet, opplyser han.

Ingen endring på Sola

Selv om det totalt sett har vært en nedgang, er det stor variasjon i trafikken ved de enkelte tellepunktene. Slik som på Sentrumsvegen ved rådhuset.

– Her er det praktisk talt ingen forskjell etter at de nye bomstasjonene ble operative. Vi følger trafikken her fordi vi vil se om folk velger å kjøre hit for å komme utenom områder med bom. Det ser foreløpig ikke slik ut, sier Undheim.

Størst nedgang i Sandnes

I Sola er det bomstasjoner på Forus i Åsenvegen, på Solasplitten, på Nordsjøvegen rundt flyplassen, i Risavika og ved Hafrsfjord bru. Samtidig som de nye bomstasjonene ble aktive, ble bommene på Nesbuvegen og Grannessletta, Sandnesvegen og Kleppvegen skrudd av. Statens vegvesen overvåker nå regionen for å se hva slags påvirkning bomstasjonene har på trafikken.

Ifølge Ingve Undheim har nedgangen på Hana i Sandnes vært den største etter den første dagen med den nye ordningen.

– Det er også nedgang i Strandgata i Sandnes, men ikke i Oalsgata, legger han til.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...