Storkoser seg med sommerfritid

Vi har det gøy, samstemmer elevene som denne uken er på «Sommer i Sola»-fritidstilbudet i Dysjalandshallen. Foto: Helene Pahr-Iversen

Sommer i Sola er fritidsavdelingen i kommunen sitt ferietilbud for barn og ungdom.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

FERIE: — Med tanke på at dette er nytt har pågangen vært god, men vi har plass til flere, sier fritidsveileder Trine Blomholm Gausland.

I hele juli har fritidsveilederne i kommunen sørget for at barn fra 4. til 10. klasse har hatt aktiviteter på dagtid. Når Solabladet kommer på besøk er det elever fra 4. til 6. klasse som er samlet i fritidsklubbens lokaler i Dysjalandshallen. De fleste elevene kommer fra Håland skole og Dysjaland skule, og de har brukt dagen i finværet til å være mye ute.

Nytt i år

Akkurat nå er de ferdige med å gå på skattejakt. I løpet av uken blir det både inne- og uteaktiviteter, spill, ballspill, lek og konkurranser.

— I dag har det vært tolv elever her. I morgen blir vi litt flere, forteller Gausland.

Fritidsveilederne har delt inn sommerferien slik at elevene fra 4. til 6 klasse og elever fra 7. til 10 klasse har fått hver sine tre uker med aktiviteter. Dette er et gratis tilbud der hele hensikten er å legge til rette slik at barna får et aktivitetstilbud i ferien.

— Vi er veldig fornøyd med dette, og vi håper at det er noe som kan videreføres, sier fritidsveilederen.

Action Pack

I flere år har kommunen også tilbudt Action Pack, som pågår den første og siste uken i skolenes sommerferie. Det er et annet konsept som krever påmelding, og dette er ikke gratis.

Neste uke er det Action Pack for siste gang denne sommeren, og fritidsveilederne gleder seg.

— Det var kjempegøy den første uken, sier fritidsveileder Trine Gulsrud.

Action Pack er akkurat hva det høres ut som: En fritidspakke full av fart og spenning. Da blir det alt fra rappellering til klatring, tur til Prekestolen og Kongeparken. Blant annet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...