MOT MÅLET: Forklaringen på Havdurs gode sesong er sammensatt: Gode spillere, dyktig trener, trening, samhold, intern konkurranse og opprykksvilje. (Foto: Helene Pahr-Iversen) Foto: Helene Pahr-Iversen

– Sunn konkurranse i laget gjør oss bedre

Havdur er med rette bygdas store stolthet. Spillerne mener samholdet er nøkkelen til gode resultater.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.09.2018 kl 19:27

FOTBALL: Havdur-spiller Mads Kristensen er ikke i tvil: Samholdet i spillergruppen er Havdurs sterkeste kort. Det gir et stabilt lag og gode resultater.

- Jeg mener samholdet er kjempeviktig. Vi trives sammen og er en god gjeng, sier han.

Kim Tjora er enig.

- Her går det an å gjøre en feil, eller dumme seg litt ut uten at det blir gjort noe nummer av, sier han.

Nesten ubeseiret

Begge spillerne har tråkket i klubben siden de var gutter. I dag er de forlengst blitt nøkkelspillere på a-laget som gjør alt for å rykke opp til 4. divisjon.

De sportslige resultatene denne sesongen er det bare å ta hatten av for. Elleve seire på tolv kamper og en måldifferanse på 40. Men å ta noe for gitt kan være farlig.

- Vi har nok ikke gått på det siste tapet denne sesongen. Vi kan ikke slappe av eller ikke gi alt i hver eneste kamp, sier Kim Tjora, forårets kaptein som husker godt hvordan det meste gikk på skinner frem til den siste delen av høstsesongen da det snudde.

- Men denne gangen synes jeg vi er bedre enn hva vi var i fjor, mener han.

- Bra med konkurranse

Mads Kristensen mener konkurranse innad i laget bidrar positivt.

- Det er litt kamp om plassene, og det gjør oss bedre. Det gjør også at vi ikke blir arrogante og tror det er noe som heter en lett match, sier han.

For Havdur er dette svært viktig: Å klare å nullstille seg før hver kamp og å huske at en må slåss for å vinne hver gang.

Når en nesten alltid vinner kan det være en utfordring.

SAMHOLD: Både Mads Kristensen (t.v.) og Kenneth Sola trekker frem samhold som en styrke i Havdur. (Foto: Helene Pahr-Iversen) Foto: Helene Pahr-Iversen

Må nullstilles før hver kamp

Trener Ingve Byberg er opptatt av nettopp dette.

- Hver kamp er en ny oppgave som ikke løses av seg selv, sier han.

Mandag kveld er det som vanlig trening på Tjelta stadion for a-laget. Det er kamp torsdag og mandag, og begge skal vinnes.

- Vi trener mye på kampsituasjoner, forteller treneren.

Byberg er i sin andre sesong som Havdurs hovedtrener, og han roses av spillerne for å være rett mann på rett sted.

- Ingve har vært en veldig god trener for oss, og jeg trives veldig godt sammen med ham, sier Kim Tjora.

Elitespilleren

Denne sesongen har han hjelp av spillende assisterende trener Kenneth Sola. Han har lang erfaring fra både Tippeligaen og OBOS-ligaen. Det har løftet laget ytterligere, mener spillerne.

- Kenneths erfaring og kompetanse fra a-laget til Sandnes Ulf er en stor ressurs. Han har mye å lære oss, og han gjør oss bedre, mener Mads Kristensen.

Kenneth Sola valgte å forlate 1. divisjonsspill til fordel for Havdur. Selv synes han overgangen har gått bra.

- Jeg liker jo å spille fotball, og jeg trives her. Kan jeg bidra med min erfaring, er jeg glad for det, sier han.

Viktig for bygda

Begge trenerne bemerker at det er godt oppmøte på trening og at gjengen jobber bra sammen. Også Byberg drar frem samholdet i laget som en stor kvalitet.

- I tillegg har en apparatet rundt; publikum, ildsjeler og støtteapparat. De aller fleste spillerne er lokale, og det tror jeg er en av grunnene til at det er så mange som støtter opp om oss, sier han.

Han mener Havdur er viktig for sørabygda, både for barna, for ungdommene og for voksne.

- Det er mest håndball og fotball her ute, og når en treffer folk på butikken er det mye klubben en snakker om, erfarer han.

TRIVES: Kim Tjora stortrives på a-laget til Havdur. Det er en god gjeng som holder sammen, sier han. (Foto: Helene Pahr-Iversen) Foto: Helene Pahr-Iversen

Ser fram til Havørn-møtet

Med sju kamper igjen av sesongen gjenstår noen av de tøffeste, slik som bortekampen mot Havørn og sesongens siste kamp mot Tasta.

- Havørn er et kjempegodt lag som har skaffet seg noen nye gode spillere etter sommeren, sier Byberg.

Også Havdur-spillerne medgir at kollegaene fra Tananger er en tøff motstander.

- Kjempegode spillere og en veldig god trener, sier Kim Tjora.

Opprykk neste?

Det store målet for Havdur er selvfølgelig å rykke opp igjen til 4. divisjon. Det er ett poeng som skiller tabelleder Havdur fra Havørn. De to lagene har ligget tett i teten denne sesongen. Både Mads Kristensen og Kim Tjora mener det er mange spillere blant de gulkledde som holder langt høyere nivå og at de nå skal jobbe knallhardt for å nå målet.

- Men skulle det ikke skje tror jeg likevel at de fleste vil bli i klubben og jobbe like hardt neste år, sier Kristensen som selv ønsker å fortsette uansett hva som skjer.

Det gjør også Kim Tjora.

- Dersom vi ikke rykker opp blir det jo selvsagt en stor ?skuffelse, men det er jo bare å prøve igjen, sier han.

- Bra klubb, gode folk

Spillergruppen i Havdur tilbring-er mye tid sammen også utenfor banen.

- Vi trives sammen, og det er viktig. Det er en god klubb å være i, mener Kim Tjora.

Det mener også trenerduoen Byberg og Sola.

- Bra klubb. Gode folk som gjør et viktig arbeid, mener hovedtreneren.

- Det er ikke spillere med store egoer her. De jobber som et lag, og det gir resultater, supplerer Kenneth Sola.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...