Sykler blir tuklet med i skoletida

Rektor Tor Egil Gryte håper at problemet med hærverk på sykler på skolen vil stoppe. Foto: Line Viste

I et halvt års tid har Storevarden skole hatt problemer med hærverk på syklene og elever har opplevd at bremsevaier er blitt koblet fra. Rektor ber derfor foreldrene lære ungene å sjekke bremsene før de sykler hjem fra skolen.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Hærverk: – Det har heldigvis ikke skjedd noen uhell til nå, men tukling med bremsene kan være direkte farlig hvis noen setter utfor i full fart, sier Tor Egil Gryte, rektor ved Storevarden skole.

I samarbeid med FAU har han derfor valgt å gå ut med en oppfordring til foreldrene om å lære barna å sjekke at bremsene virker hver gang de setter seg på sykkelen.

- Kan bli veldig farlig

Problemet med hærverk startet i vår, og har fortsatt etter skolestart i høst.

– Sykler blir veltet, seter blir skrudd opp og bremsevaiere er blitt hektet av. Dette siste kan være svært farlig hvis det ikke blir oppdaget før man setter seg på sykkelen og setter utfor i stor fart, sier Gryte.

Skolen har ikke sett noe mønster i når dette skjer eller hvilke sykler det blir tuklet med.

– Ofte har dette blitt oppdaget etter skoletid, og når vi får beskjed dagen etter er det vanskelig å nøste opp i hvem som har vært i området rundt sykkelstativene, sier rektoren.

Vil ha beskjed

Han understreker at de ikke vet om det er elever eller noen utenfra som står bak hærverket.

Nå vil skolen gjerne ha beskjed hver gang dette skjer. De har foreløpig ikke tenkt på å involvere politiet.

– Det er fritt opp til foreldrene om de vil politianmelde forholdet, sier Gryte.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...