Sykler for kreftsyke barn

Team Rynkeby Rogaland med hele sju syklister fra Tananger. Fra venstre Robert Sæbø, Nicholas Matthews, Jostein Økland, David Ottesen, Arild Østbø og Arild Hegerland. Pål Krøger er også med på laget, men ikke på bildet. Foto: Helene Pahr-Iversen

Minst to ganger i uken kommer denne gjengen sammen for å trene seg opp til å sykle til Paris - for barnekreftsaken.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.12.2016 kl 08:37

VELDEDIGHET: - Dette gjør vi ikke bare fordi vi liker å sykle, eller fordi vi vil trene. Vi gjør det også fordi det er meningsfullt, sier Arild Østbø, kaptein på Team Rynkeby Rogaland.

Østbø er tanangerbu i likhet med hele sju andre fra det rogalandske Rynkeby-laget. Sju tanangerbuer med minst én ting til felles: Et ønske om å støtte forskning på barnekreft.

Foruten kaptein Østbø består tanangerfløyen av David Ottesen, Arild Hegerland, Nicholas Matthews, Pål Krøger, Jostein Økland og Robert Sæbø. Bare Ottesen og Østbø har syklet til Paris tidligere. For å bli med i Team Rynkeby må man søke og begrunne hvorfor man søker.

- Det er tre fundamenter her. Vi skal gjøre noe godt for andre, vi skal gjøre noe godt for oss selv, og vi skal gjøre noe godt sammen med andre, forteller kapteinen.

Barnekreftsaken

Team Rynkeby består av cirka 1800 syklister i de fem nordiske landene. 220 av disse er norske og fordeler seg på fem lag, der Rogaland med sine cirka 35 medlemmer er ett av dem.

Hvert år sykler lagene fra de fem landene til Paris for å samle inn penger til barnekreftforskning i Norden. Det skjer gjennom innsamlingsaksjoner og sponsor-bidrag. Rynkeby-uniformen til laget fra Rogaland har flere logoer fra givere i området, og dette er penger som går uavkortet til barnekreftsaken.

- Å sykle for barnekreft er meningsfullt. Forskning på kreft blant barn er veldig viktig, fortell-er Arild Østbø og David Ottesen, som opplever at de møter både interesse og velvilje for det de gjør.

For barnas skyld

Gjengen forplikter seg til å bidra til innsamlingsarbeidet, og til å trene jevnlig frem mot Paris-turen. Det er et krav at deltakerne har tilbakelagt minst 2500 kilometer på sykkelen i løpet av ett år før sommerens store fysiske prøvelse.

Å sykler til Paris er hardt arbeid, så Rynkeby-gjengen fra Tananger roser det støttende og viktige fellesskapet de har seg imellom. Noen av etappene er tøffe, og da er det fint å huske på hva som er målet med turen.

- Det er også grunnen til at vi starter turen på Rikshospitalet i Oslo. Blir det tøft underveis, tenker vi på barna der og hvorfor vi gjør dette, sier Arild Østbø.

Rogalandslaget samlet inn 1,7 millioner kroner i fjor, og håper på god støtte fra næringslivet for å holde trykket oppe på barnekreftforskning.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...