Ti slåsskamper blant ungdom på ti dager

Bilder er et utsnitt fra en mobilvideo i forbindelse med en av de nevnte slåsskampene. Foto: Politiet

Politiet ber foreldre og skoler om å komme på banen.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.10.2018 kl 15:26

UNGDOMSVOLD: Sør-Vest politidistrikt skriver i en pressemelding at de i løpet av ti dager har fått meldinger om ti ulike slåsskamper på ulike steder i Stavanger-området. Majoriteten av de som deltar og er til stede er i ungdomsskolealder, og det er både gutter og jenter involvert.

- Slåsskampene planlegges før de gjennomføres på avtalt tid og sted, slik at det i tillegg til dem som slåss også er mange tilskuere. På det meste har det vært opp mot 50, sier Kathrine Sæland Rotseth, leder av forebyggende avsnitt i Stavanger.

Mange av tilskuerne filmer slåsskampene, og sprer dem deretter via sosiale medier. Politiet har fått tilgang til flere av filmene, og har også avverget tre av de ti slåsskampene.

Solabladet skrev i går at Sola ungdomsteam er bekymret over at ungdom fra Sola har deltatt i slike slåsskamper og at noen av slåsskampene også har foregått i Sola.

Foreldre og skoler

- Både foreldre og skoler må på banen. Dette er en alvorlig utvikling, og politiet vinner ikke denne kampen alene, sier Rotseth.

Flere ungdomsskoler i sørfylket har meldt om bekymring vedrørende dette fenomenet den siste tiden, og denne uken sendte politiet brev til alle rektorer på ungdomsskolene i Stavanger kommune med informasjon og oppfordringer om å ha fokus på dette problemet.

- Vi har sett flere eksempler på avtalte slåsskamper tidligere, men nå har vi hatt veldig mange på få dager i oktober. Derfor frykter vi en ny trend, og det må alle gode krefter bidra for å avverge, sier Rotseth.

De involverte har hovedsakelig tilknytning til ulike skoler i Stavanger og Sandnes, men det er også ungdom fra Sola som har deltatt.

- Flere av de involverte er kjent for politiet fra før, enten i narkotikasaker, for bæring av kniv på offentlig sted eller voldssaker. I tillegg er flere av disse ungdommene tilknyttet Barnevernet, sier avsnittslederen.

Bekymringssamtale

Det blir gjennomført en bekymringssamtale med involverte ungdommer politiet kjenner identiteten til.

- Mange er under den kriminelle lavalder, så her er vi avhengige av et godt samspill med foreldre, skolene og politiet, sier Rotseth.

Politiet opplever også en negativ trend i møte med ungdommene. Dette går på hva de ønsker å si til politiet, hvordan de snakker til politiet og at mange forsøker å unndra seg kontroll.

- Dette har vi blant annet merket ved oppsøkende virksomhet, for eksempel på ungdomsklubber. Ungdommene har oppført seg lite samarbeidsvillige selv når det ikke har vært en hendelse og politiet kun ønsker å prate med ungdommene og skape en god relasjon, sier Rotseth.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...