Bortføringssaken: To dømt for grovt ran og bortføring

Tingrettdommer Per Christian Arnesen og de to meddommerne har dømt to menn fra Stavanger til fengsel etter grovt ran, bortføring og vold mot en 32-åring fra Sola.

De to mennene som var tiltalt for frihetsberøvelse og grovt ran av en 32-åring fra Sola er nå dømt til fengsel. Den tiltalte kvinnen ble frifunnet.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

En 30-åring er dømt til ett år og to måneder i fengsel, mens en 27-åring må sone ett år bak murene etter at de ranet, truet og bortførte en 32-åring fra Sola i april i fjor.

En 31 år gammel kvinne var også tiltalt for å ha deltatt i ugjerningene, men ble frifunnet. Alle de tre som var tiltalt er bosatt i Stavanger.

Ville låne penger

Den tre dager lange straffesaken foregikk første uken i februar, med Solabladet i salen to av dagene. Den fornærmede solabuen forklarte i Stavanger tingrett at det hele startet da han ble vekket av at kvinnen ringte på døren hans midt på natten.

Da han åpnet døra var hun lei seg og ba om å få komme inn. Hun spurte også om det var greit at hun tok med seg to kamerater som ventet utenfor. Solabuen slapp dem inn og det ble raskt klart at kvinnen ville låne penger av ham. Siden alle de tre gjestene virket ruset ville han ikke gi dem penger.

LES OGSÅ: - Jeg tenkte min siste tid var kommet

Skremmende opplevelse

Situasjonen utartet seg fort til å bli mer amper. 32-åringen ble etter hvert presset til å bli med de to mennene til flere steder i Stavanger, Sola og Jæren. Underveis ble han truet med kniv, slått i ansiktet og fratatt penger, bankkort, kodebrikke og andre gjenstander. I retten mente solabuen at han hadde blitt fratatt til sammen 45.000 kroner i kontanter.

Frihetsberøvelsen varte i et halvt døgn, og 32-åringen fortalte at hendelsen hadde preget ham sterkt i ettertid og at han nå slet med posttraumatisk stress, noe psykologen hans bekreftet. Den tiltalte 27-åringen innrømmet straffeskyld på punktet som gjaldt frihetsberøvelse, mens 30-åringen og kvinnen nektet.

LES OGSÅ: – Jeg håper de blir dømt

Må betale erstatning

Da dommen falt sist uke ble kvinnen frifunnet for frihetsberøvelse og ran, men må betale en bot på 14.000 kroner for å ha kjørt bil uten førerkort og for å være i besittelse av amfetamin. De to mennene som ble dømt, må i tillegg til fengselstraffen, betale solabuen 60.000 i erstatnings- og oppreisningskrav.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...