Tredjeprioritet for Transportkorridor Vest

Bussveien mellom Jåsund og Myklebust er bygget. Nå skal det planlegges bussvei også på Tananger ring og fra Risavika havn til Stavanger.

Når Bypakke Nord-Jæren-pengene er brukt opp har Sola blant annet fått fire felt på riksveg 509, bussvei mellom Risavika og Stavanger og bussvei gjennom Tananger ring.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Bypakke Nord-Jæren er prosjekt- og finansieringspakken for veibygging og kollektivsatsing i Sola, Stavanger, Sandnes og Randaberg kommuner. I løpet av 15 år fra 2017 skal en rekke store samferdselstiltak igangsettes, blant annet Transportkorridor Vest og bussvei til Risavika og på Tananger ring.

Fem prioriterte delprosjekt

Det er satt opp en prioritert rekkefølge på fem delprosjekt, der Transportkorridor Vest og bussveien mellom Risavika og Stavanger er nummer tre. Først ut er sykkelstamveien mellom Stavanger og Sandnes som er under bygging. Deretter følger bussvei mellom Stavanger og Sandnes med en trasé ut til Forus vest. Veiutbygging på strekningen Smiene til Harestad og fire felt mellom Hove og Ålgård er også blant disse prioriterte prosjektene.

Bypakke Nord-Jæren er den store samferdselssatsingen som hovedsakelig skal finansieres med bompenger gjennom den nye ordningen og nye bomstasjoner. Den skal vedtas av Stortinget til våren, og da kommer også bommene. Selv om deler av pengene skal brukes til å bygge ut veiene, er det kollektivutbygging som tar den største delen av kaka med hele 70 prosent.

Prioriterer bussen

Som bakteppet til satsingen ligger prinsippet om økt kollektivandel og nullvekst i bilbruk. Det ligger til grunn for buss- og sykkelutbyggingen i årene fremover. Ifølge samferdselssjef i fylkeskommunen, Gottfried Heinzerling, vil den kommende bussveien bli Europas lengste, i tillegg til at bypakken gir ny sykkelstamvei mellom Stavanger, Sandnes og Forus og eget tungtransportfelt/kollektivfelt på riksveg 509 mellom Sømmevågen og Sundekrysset.

I tillegg til de nevnte fem delprosjektene er det en rekke andre kollektivtiltak. De fem delprosjektene er likevel prioritert for å sørge for at det er disse som skal bygges ut først.

Fremtidig bussvei

Transportkorridor Vest-planen har nylig vært behandlet i utvalg for arealsaker, og legges nå ut til offentlig høring. Denne veiutvidelsen med tilhørende gang- og sykkelveier og ny bro over Hafrsfjord er det hittil største veiprosjektet i Sola.

Bussveien fra Risavia til Stavanger planlegges i to traseer, der den første er mellom Risavika og Tankvegen, og mellom Tankvegen og Sunde. Reguleringsarbeidet på strekningen Risavika havn og Tankvegen er ennå ikke igangsatt. Det er heller ikke reguleringsarbeidet for bussvei på Tananger ring. Den ligger foreløpig som en føring, noe blant annet sentrumsutviklingen og opparbeidelse av torg og kaiområdet i Tananger havn må ta hensyn til.

Bussveien mellom Jåsund og Myklebust er også en del av dette prosjektet, og den er så langt den eneste som er ferdigstilt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...