– Unødvendig halsstarrig av Fylkesmannen

Risavika har ikke nok areal i fremtiden og ser mot nærliggende område på Tjora. Men Fylkesmannen går ikke med på dette.

– Vi mener at det ikke er disse dekarene på Sør-Tjora at kampen om jordvern bør stå.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

LEDER: Etter meklingsrunde med blant andre Fylkesmannen har kommunen ikke klart å komme til enighet om avsetting av Sør-Tjora som fremtidig næringsområde. Det er ikke første gang.

Kommuneplanen for Sola rulleres hvert fjerde år, og i denne prosessen kommer det normalt inn en rekke ønsker og innspill om endringer av formål på bestemte tomter og områder. Innspillene kommer fra både privatpersoner, bedrifter og fra det offentlige.

Stavangerregionen Havn IKS har i mange år ytret behov for mer næringsareal tilknyttet Risavika. Nærliggende områder på Tjora har vært naturlig å se til i den sammenheng, og et stort flertall av politikerne i Sola har vært av samme mening: Dette er en naturlig utvidelse av Risavika, og på sikt en nødvendig utvidelse dersom havneaktivitetene skal få best mulig vilkår.

Men Fylkesmannen ser annerledes på det - igjen. Også i fjor kom samme ønske fra Stavangerregionen Havn. Politikerne sa ja, Fylkesmannen nei. Etter mekling ble det ingen enighet.

Det er merkelig at ikke Fylkesmannen skjønner argumentene til Sola kommune. Fylkesmannen viser til jordvern, noe vi normalt applauderer, men ikke i dette tilfellet.

Risavika har ambisjoner, og disse ambisjonene kommer Sola til nytte. De gir arbeidsplasser og skatteinntekter, men de legger også til rette for å oppfylle nasjonale målsetninger om mer trafikk via sjøveien. Risavika er en smarthavn med vilje og ønske om å vokse. Det er ikke tilfeldig næring og industri som skal hit, det er bedrifter som naturlig hører inn under havnerelatert næring. En stor ambisjon til havnen er å overflytte mer gods til skip. Konkurransen er derimot tøff.

Fylkesmannen mener Tjora kan vurderes etter 2030. Det er alt for lenge til, noe også næringslivet har vært tydelig på. Politikerne går med på å drøye en omdisponering til 2023, men det er ikke godt nok for Fylkesmannen.

Vi mener at det ikke er disse dekarene på Sør-Tjora at kampen om jordvern bør stå. Her er nytten av en havneutvidelse på et naturlig tilliggende område større.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...