– Velkommen som elev hos oss

HEI: Marte Skaarstad hilser på sin nye rektor. Hun har gledet seg til å begynne på skolen. Foto: Helene Pahr-Iversen

Mandag startet skolen igjen etter ferien, og for de fleste vil dette være en dag de husker for alltid.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

SKOLESTART: - Kongen sier at dere nå er blitt skolejenter og skolegutter, sier «Kong» Tor Egil Gryte, rektor ved Storevarden skole.

Mandag var en svært spent gjeng med førsteklassinger samlet utenfor 1. klasse-bygget. Mens noen holdt seg tett inntil foreldrene, var det andre som raskt fant kjente og løp rundt i skolegården.

SPENTE: Rektor Tor Egil Gryte hilser sine nye elever velkommen. Foto: Helene Pahr-Iversen

- Dette er en stor dag for både dere elever og for foreldrene deres. Alle husker sin første skoledag. Det gjør jeg også, selv om det var noen dager siden, sier rektor med et smil.

Han tar frem et ark og begynner å lese opp navnene på de nye skolejentene og skoleguttene. Hver av dem kommer frem for å håndhilse både på rektor og på sin nye lærer før de går inn i klasserommet.

- I dag begynner den første dagen av mange skoledager, og vi gleder oss til å hjelpe dere med alt dere skal lære, sier Tor Egil Gryte.

Alle elevene fikk håndhilse på rektor før de gikk inn i klasserommet sitt. Foto: Helene Pahr-Iversen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...