Venstrehendt skytter til Sola

Anna Bjørke Kallestad (18) smilte bredt da hun signerte for Sola torsdag. Foto: Charlotte Mæland

En av de manglende bitene i Knut Ove Joas puslespill er på plass. Torsdag signerte nemlig den venstrehendte skytteren Anne Bjørke Kallestad.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

HÅNDBALL: De siste sesongene har trener, Knut Ove Joa, savnet en ordentlig venstrehendt spiller på laget for å få mer variasjon i spillet, men og fordi laget rett og slett ikke har hatt en god nok venstrehendt skytter. Det har han fått nå etter at Anna Bjørke Kallestad signerte for Sola torsdag ettermiddag.

– Det vil nok være litt skummelt i starten, men dette blir både lærerikt og gøy og nå gleder jeg meg bare til å bli kjent med jentene på laget, forteller Kallestad.

Kallestad har flere kvaliteter Joa setter pris på i en håndballspiller, noe han allerede la merke til tilbake i 2012 da han så henne for første gang. De to siste sesongene har han fått gleden av å se henne flere ganger da Sola og Viking TIF har braket sammen.

– Hun beveger seg veldig bra på håndballbanen, hun har en god skuddarm, hun er god på overslagsfinten, ja hun har rett og slett flere kvaliteter som passer oss og måten vi spiller på veldig bra, forklarer Joa.

Store ambisjoner

Samtalene begynte etter nyttår da Sola så at opprykket kom nærmere og nærmere, og det var hele tiden en positiv dialog. At Sola rykket opp til Grundig-ligaen var bare positivt for Kallestad som håndballspiller.

– Jeg har ambisjoner som spiller og det er klart at jeg ønsker å bli best mulig. Derfor så jeg på Sola som en fin plass å ta det neste steget. Det er ingen spillere i min posisjon, så jeg tror jeg vil få tillitt og tid til å utvikle meg i klubben.

Det var ikke bare spill i eliteserien som fristet. Kallestad har vært med og spilt mot Sola i flere år nå, og det er ingen tvil om at en av spillerne på laget har hatt en rolle i å trekke Kallestad til klubben.

– Jeg gleder meg utrolig mye til å spille med Malin Holta. Jeg har alltid syntes hun er veldig god og jeg tror jeg kan lære mye av henne, sier hun med et forsiktig smil.

Joa har tidligere sagt han er på jakt etter spillere med eliteserieerfaring, noe Kallestad ikke har, likevel er han godt fornøyd med signeringen.

– Anna vil gi oss nye dimensjoner i angrepsspillet. Nå kan vi få til et toveis spill og få vridd det over til høyre også. Da vil vi kunne skape en litt mer farlig høyreside for lagets del, sier Joa.

Jobber videre med spillere

Kallestad signerte en toårskontrakt og flytter nå til Stavanger fra Bergen. Foruten å spille for Sola i eliteserien skal hun også studere, mest sannsynlig innen økonomi. Og selv om hun er litt spent på å ta steget opp, tror 18-åringen det vil gå helt greit.

– Jeg håper jeg tar nivået, men jeg trenger litt tid til å bli kjent med laget og komme meg opp på det nivået.

Fra før av kjenner hun målvakt, Amalie Frøland, fra juniorlandslaget, samtidig som hun også har gode minner fra å spille i Åsenhallen.

– Det har alltid vært fantastisk å spille mot Sola, for det er alltid fulle tribuner og det gjør noe ekstra med deg. Jeg føler ikke prestasjonsangst for å gjøre det selv, det gir meg bare det lille ekstra, sier hun med det store gliset hennes.

Med Kallestad på plass har trenerteamet tatt et nytt steg mot en komplett tropp foran returen i eliteserien. Men Joa legger ikke skjul på at de fortsatt trenger noen forsterkninger.

– Per dags dato trenger vi ikke kant og vi trenger heller ikke en ny strek. Men vi vil ha inn en ny målvakt pluss muligens en bakspiller.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...