– Vi må ha slutt på at vi tar med en svær neve og gir tilbake med en finger

Ap og Sp stemmer frem sitt budsjett. Bak det står også MDG og Tanangerlisten, men de har ikke representanter i formannskapet. Foto: Helene Pahr-Iversen

Ap, Sp, MDG og Tanangerlisten går motsatt vei av hva flertallet gjør i budsjettet. Her kuttes det i investeringer og reverseres i omstillingsmillioner.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2018 kl 21:09

– Det er mange veivalg i løpet av perioden som har betydning for vårt budsjett. Det er ikke alle prosjekt vi har vært enig i, men avtaler er inngått, bygging påbegynt og vi er lojale til vedtakene. Hadde vi hatt større innflytelse på tidligere budsjett, ville vårt kunne sett annerledes ut nå, innleder Ap-gruppeleder Siv-Len Strandskog under tirsdagens budsjettforhandling i formannskapet.

– Nok nedskjæringer

Som Solabladet har skrevet om tidligere vil mindretallet nulle ut rådmannens forslag til omstillinger i oppvekst og levekår-virksomhetene.

– Vi hører stadig fra ansatte og pårørende om at omstillingene oppleves som nedskjæringer og at det går ut over kvaliteten. Det er nok nå. Vi vil ikke ha mer nedskjæringer. I stedet vil vi ha omstilling som hever kvaliteten, og da må vi gjøre dette på en annen måte enn det som skjer nå, mener hun.

Strandskog beskriver situasjonen i oppvekst og levekår som å «ta med en svær neve og gi tilbake med en finger».

– Vi har derfor tenkt utenfor boksen og funnet omorganiseringstiltak som gjør oss i stand til å nulle ut nedskjæringene, sier hun.

Utsetter kirken, vil ha aktivitetshus og sykehjemskjøkken

Ap, Sp, MDG og Tanangerlisten har skjøvet den nye kirken ut av sitt budsjettforslag for de neste fire årene.

– Vi vil utsette kirken til vi kan ta den investeringen, sier Strandskog.

Samtidig reduserer partiene investeringskostnadene betydelig til superlekeplass og festplass. Partiene dropper også planene om et parkeringsanlegg ved det nye sykehjemmet.

Derimot vil mindretallet bygge aktivitetshus i Tananger og rehabilitere kjøkkenet på Sola sjukeheim slik at en kommer i gang med å produsere mat i kommunal regi.

Renhold og varmtvannsbasseng

Ap, Sp, MDG og Tanangerlisten vil også ha flere treningsflater i Tananger, støyreduserende tiltak i fjellhallen, en utredning om hvor en kan plassere nytt varmtvannsbasseng, slutt på privat renhold på sykehjem og solcellepanel på Tananger ungdomsskole, samt andre egnede kommunale bygg.

Mindretallet mener det er flere grep i organiseringen av driften som vil gjøre den mer lønnsom. En av dem er likebehandling av private og kommunale barnehager.

– Ved ledig kapasitet i kommunale barnehager må vi kunne ta inn barn uten rett på plass for å drive mer lønnsomt, mener Strandskog.

Røyneberg barnehage

Partiene vil også bygge Røyneberg barnehage som en kommunal barnehage med opptil ti avdelinger. Størrelsen gir driftsfordeler, og i tillegg mener partiene at andelen kommunale barnehager i Sola må økes.

– Kommunen må drive minst halvparten av alle barnehagene i Sola for å drive lønnsomt, påpeker Ap-politikeren.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...