– Vi tror på vekst i 2019

Atle Berge, daglig leder i DNB Eiendom Sola, har stor tro på boligmarkedet i 2019. Foto: Trine Barka Højmark

– Det tok i snitt 113 dager å selge en bolig i fjor, og fortsatt selges mange boliger under prisantydning, forteller Atle Berge i DNB Eiendom Sola.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

BOLIG: Desember måned ble litt som forventet på Sola, ifølge daglig leder hos DNB Eiendom i Sola, Atle Berge.

– Det ble solgt like mange boliger i desember 2018 som det gjorde i desember 2017.

Statistikken deres viser en nedgang på 2,0 prosent i markedet i Stavanger og omegn, noe som han omtaler som helt naturlig i julemåneden.

– Det positive man kan ta med seg er at det er totalt sett en økning i antall solgte boliger med i overkant av 50 flere boligsalg i Sola kommune i 2018 i forhold til 2017.

Godt håp for 2019

Ifølge Berge viser dette at det er noe som skjer i markedet og at meglerne kan forvente at det selges flere boliger fremover. Omsetningstiden i 2018 lå på i snitt 113 dager og fortsatt er det slik at rundt 80 prosent av alle boligene selges under prisantydning.

– Det har vært en rolig start på januar foreløpig, men det forventes at det kommer flere boliger ut for salg i løpet av de neste par ukene.

DNB Eiendom har flere boliger som kommer for salg i løpet av de neste ukene i Sola kommune, og firmaet forteller om god respons fra kunder på de boligene som allerede er lagt ut.

– Som Norges største eiendomsmeglerkjede er vi ikke bekymret for 2019. Vi tror på vekst første halvår av 2019 som normalt. Med gradvis utflating i prisene mot sommeren. Lønnsveksten for 2019 forventes å bli rundt tre prosent, noe som vil være langt mer enn de ventede renteøkningene. Og når folk får mer penger å rutte med vurderer de ofte ny bolig.

Opptur i oljeindustrien

Den siste tiden har det vært en rekke signaler på at oljeindustrien har tatt seg opp igjen, og Oljedirektoratet har kommet med anslag på oljeinvesteringer på i overkant av 140 milliarder kroner i 2019.

– Det vil ha stor betydning for vår region, og vi vet at boligmarkedet gjerne korrelerer i takt med tempoet oljenæringen, noe vi f.eks. så de negative effektene av da investeringene ble bremset for noen år siden, sier Atle Berge.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...