Leder: Viktig løft for idretten

Sola BMX legger ned mange dugnadstimer og store summer for å få bygget ny bane. Det samme gjør alle idrettslag som bygger nytt. Det er helt avgjørende at de møter velvilje og forståelse i kommunen. Foto: Arkivfoto

Politikerne viser at de skjønner situasjonen klubbene er i og at det er i solasamfunnets interesse at lag og foreninger har gode kår.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

LEDER: Flere idrettsklubber er nå i gang med å bygge egne anlegg. Sola turn er uker unna å starte byggingen av ny turnhall på Sande. For Folkehallene er byggestart på Sola Arena like om hjørnet. Sola fotballklubb legger kunstgress på sin treningsbane og Sola skateklubb er i gang med fylkets største innendørs skatehall på Dysjaland.

Både Havdur, Havørn og Våganes har fått nye baner de siste årene, og Havdur har også bygget innendørs fotballhall. Sola BMX bygger ny bane og pistolklubben gjør siste finish på innredningen av skytehallen på Forus.

For idrettsklubbene er dette svært viktig. Det gir mulighet til å vokse og tilby bedre fasiliteter. Folkehallene er i gang med et helt nytt tilbud; en sykkelvelodrom med internasjonale mål og flerbruksflate. For turnforeningen handler det om å erstatte en hall de for lengst har vokst ut av.

Planleggingen og prosjektet står de selv for, likeledes en tredel av finansieringen og utallige dugnadstimer. Men for at idrettsklubbene skal kunne realisere drømmen om et nytt anlegg trenger de kommunens støtte i form av tilskudd og formelle tillatelser og gjerne lånegarantier. Spillemiddel-ordningen er den statlige støtten.

For idrettsklubbene er den kommunale oppbakkingen avgjørende. Både i form av tilskuddsmidler, men også av at politiske behandlinger går deres vei. Når klubbene leverer et profesjonelt utarbeidet prosjekt med en finansieringsplan, har politikerne og kommunen vist at de støtter opp.

Nylig valgte et enstemmig formannskap å bruke halvparten av sitt budsjettoverskudd til å ta igjen et etterslep av tilskuddsmidler til idrettsklubber. For klubbene er dette svært viktig for å opprettholde en sunn økonomi når de store investeringene skal tas.

Politikerne viser gjennom dette vedtaket at de skjønner situasjonen klubbene er i og at det er i solasamfunnets interesse at lag og foreninger har gode kår.

Siste med #AnleggVis flere

Frykter Sola Arena kan havne i en pengeskvis

Frykter Sola Arena kan havne i en pengeskvis

Hallsituasjonen i kommunen står og faller på Sola arena

Hallsituasjonen i kommunen står og faller på Sola arena

 Bygger nytt tankanlegg

Bygger nytt tankanlegg

Shell vil legge ned de gamle fjelltankene og bygge et helt nytt anlegg i Risavika.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...