Vil flytte fremtidig ringvei i krossen

Et enstemmig kommunestyre vedtok å be om å få en sak der man vurderer fordeler og ulemper for alle parter ved å justere den vedtatte ringveien. Foto: Helene Pahr-Iversen

Politikerne vil justere ringveien for å imøtekomme private gårdeiere.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Politikerne har vedtatt å legge den fremtidige østre ringveien på baksiden av rekken av gårder i krossen mot Sola sjukeheim. Det vil frata de private grunneierne muligheter til å utvikle eiendommene sine slik de ønsker. Veitraseen er derimot gunstig for kommunen, som får utvikle sykehustomten etter ønske.

De private grunneierne har derimot protestert, og mener politikerne ikke har fått fremlagt en balansert sak der også ulempene for dem kommer med. Av den grunn påstår grunneierne at kommunen forskjellsbehandler og favoriserer sine egne tomter, noe Solabladet har skrevet om tidligere.

Ønsker kompromiss

Refa AS som eier bankbygget har gjennom sin advokat, Tor Haver, fremsatt ønske om at traseen tas opp igjen på grunn av saksbehandlingsfeil. Torsdag ble saken tatt opp i kommunestyret.

- Dette er en spesiell og vanskelig sak. Hvis vi skal ta saken opp igjen må vi være sikre på at det gjøres på en trygg måte. Vårt forslag er derfor at rådmannen fremmer en sak for politikerne der man ser på hvordan eierne av de private grunneierne her kan sikres utbyggingsmuligheter samtidig som vi unngår å måtte rive sykehjemmet, foreslår Nora A. Nilsen (H).

Hun mener det bør kunne gjøres noen justeringer som gjør alle til lags, men ønsker ikke å endre hele traseen eller ta opp sentrumsplanen på nytt.

- Kommunen må svare på henvendelser

Det er to år siden sentrumsplanen ble vedtatt, og det etter en sju år lang prosess. Det er ingen politikere som ønsker en omkamp omkring traseen for ringvei-systemet, men justeringer mener de det er mulig å gjøre.

- Jeg håper vi får et enstemmig vedtak på dette slik at signalet til rådmannen blir tydelig. Kommunen må vise respekt for private grunneiere, sier Nilsen.

Brevene fra gårdeiere og advokat Haver ble lagt frem som en referatsak både til møtet i utvalg for plan og miljø onsdag og til kommunestyret torsdag. Ett av dem var derimot ikke med blant dokumentene som ble sendt ut til politikerne i forkant av møtene, og det var nettopp brevet fra Haver som politikerne hadde etterspurt. Politikerne lot kommuneadministrasjonen få høre at de ikke er fornøyd med ikke å få all nødvendig dokumentasjon til sine saker.

- Vi ba om å få dette brevet, men det ble først sendt oss et par timer før møtet. Da er det mange som ikke rekker å lese det. Det er uheldig at ikke all dokumentasjon ligger ved, og det er også svakt av kommunen ikke å svare private grunneiere når de tar kontakt, sier leder i utvalg for plan og miljø, Roar Johannessen (Frp).

- Ingen god reklame

Han sikter til kommunens håndtering av henvendelser fra Refa angående ringvei-traseen. Eier av selskapet tok kontakt med kommunen for et halvt år siden, og har sendt flere henvendelser og purringer på sine forespørsler uten å få svar.

- Det er ingen god reklame for kommunen, og prosessen her har vært ytterst beklagelig, sier Siv-Len Strandskog (Ap).

Et enstemmig kommunestyre vedtok dermed å be om å få en sak der man vurderer fordeler og ulemper for alle parter ved å justere den vedtatte ringveien.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...