Vil ikke ha private hytter ved Sola camping

Disse gamle hyttene på Sola camping vil Sjo Fasting arkitekter bytte ut med nye strandhytter. Spørsmålet er bare hvordan de skal driftes. Kan de leies ut, selv om det ikke blir en tradisjonell campingplass? Det skal nå finnes ut på høring. Foto: Trine Barka Højmark

Rådmannen ønsket ikke å godkjenne Sjo Fasting arkitekters planer om å bytte ut Sola camping med strandhytter, men flertallet var uenige.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Sjo Fasting arkitekter har i over ti år jobbet med et planforslag om å bygge hytter der hvor Sola camping ligger i dag. Forrige uke var saken endelig oppe til behandling i Utvalg for plan og miljø.

– Vi har to alternativer. Vi kan avslå dette, som de har jobbet med i ti år. Eller vi kan få det ut på høring, sier Roar Johannessen (Frp) leder i utvalg for plan og miljø.

Rådmannens innstilling til saken er nemlig å avvise planen fordi den ikke er i tråd med formålet i kommuneplanen. Området er avsatt til fritids- og turistformål og rådmannen mener at utleie for bedrifter ikke går under dette formålet. Sjo Fasting arkitekter ønsker å ha en fleksibel utleieform, men rådmannen mener at det raskt kan oppstå en glidende overgang fra kommersiell utleievirksomhet via langtidsleie til kjøp og utelukkende privat - eller bedriftsbruk. Rådmannen har derfor foreslått å avvise planen.

Jobbet med plan i ti år

Solabladet snakket med Camilla Sjo Fasting og Dag Brantenberg Fasting i Sjo Fasting arkitekter i februar. De var da frustrerte over at saken ennå ikke var blitt behandlet politisk etter ti år. Målet deres var å få til noe fint på området til den nedlagte Sola camping, som i dag består av gamle hytter. De søkte først om å omgjøre formålet til eiendommen til fritidsbebyggelse, men dette fikk de ikke gjennomslag for.

– Dette gikk fylket i mot og vi aksepterte det. I utgangspunktet tenkte vi å selge hyttene privat, men så tenkte vi at det også kunne være interessant å selge hyttene til bedrifter og at de kunne leie dem ut, sa Brantenberg Fasting, den gang.

De følte seg mistenkeliggjort da kommunen tvilte på hvorvidt hyttene skulle leies ut.

Ønsket høring

Flertallet i utvalg for plan og miljø ville derimot gi dette en sjanse og mente i motsetning til rådmannen at det kunne være mulig å få til en løsning på dette, slik at driften av hyttene var i tråd med formålet i planen. De ville sende planen ut på høring og få inn noen forslag til drift.

– Det er mange måter å drive reiseliv på i dag. Man kan booke via internett og trenger aldri å snakke med eierne. Dette finnes nok mange gode måter man kan organisere dette på og vi vil få dette drøftet i en høring, sier Nora Nilsen (H).

Høyre foreslo derfor å sende planen ut på høring og ba om at problemstillingen med hvordan man skulle sikre at hyttene ikke ble private, skulle vurderes.

Ville avvise planen

Dette forslaget var ikke Ap, Venstre og KrF enige i. De ønsket å avvise planen.

– Denne saken har tatt urimelig lang tid og har blitt etterspurt. Likevel tror jeg at denne planen vil bli stoppet av fylkesmannen og at det de foreslår ikke vil fungere i praksis. Vi ønsker utvikling av dette området, men vi ønsker noe som treffer kommuneplanen, sier Svein Ragnvald Tjora (KrF).

– Vi ønsker et reiselivsanlegg velkommen. Jeg synes det er tydelig nok når det står at de kan ha hyttene privat tre måneder av året og ni måneder med utleie. Hvis tiltakshaver ikke ønsker dette, så må jeg stille meg bak rådmannens forslag. Vi ønsker fritidsbebyggelse og allmenn interesse, ikke private interesser, sier Siv-Len Strandskog (Ap).

Høyres forslag fikk likevel flertall og planen sendes nå ut på høring.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...