– Vinden blir verre enn regnet i Sola

Fra i kveld er det meldt uvær i fylket og i Sola vil man merke mest til den kraftige vinden, enn nedbøren. Foto: Arkivfoto

Det er meldt store mengder nedbør i dag, men det verste regnet blir ikke i Sola. Her vil vinden være det folk må være obs på.

Solabladet
Solabladet A/S

Publisert:

Meteorologisk institutt har gått ut med OBS-varsel for Rogaland i dag og i morgen og flere kommuner har fått flomvarsel. Det er nemlig ventet store mengder nedbør i fylket, men akkurat i Sola blir ikke regnet det verste. Det er ventet mindre nedbør i ytre strøk og i Sola er det vinden som blir verst.

– Det er først og fremst vinden man vil merke i Sola. Nedbøren vil man merke i mindre grad, men det blir nedbør og dårlig sikt, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Geir Ottar Fagerlid.

I OBS-varselet står det at det kan komme vindkast på opptil 25 m/s fra vest i kveld og i løpet av natten vil vinden dreie til nordvest og gradvis roe seg ned.

Kommunen er forberedt

Selv om regnværet ikke blir det verste i Sola, har likevel Sola kommune forberedt seg på uvær.

– Vi går over rister og inntak for store vannveier. Vi har formidlet dette ut til drift, som nå er ute og observerer rister og sårbare områder. Vi er forberedt på det været vi nå har hatt og det som kommer, men vi tar ikke høyde for vinden - det er ikke vårt område, sier Egil Haga, seksjonsleder VVA i Sola kommune.

– Pass på slukene

Haga vil anbefale folk å passe på sine egne sluker og sjekke at det ikke er noe løv som tetter ristene, slik at vannet renner dit det skal.

– I tillegg skal de påse at det er rent ut mot kommunale veier. Folk bør også sjekke sluker til kjelleren og hvis det er sårbare områder hvor overflatevann kan komme på ville veier og renne ned i kjellere, kan man legge en barriere, slik at vannet ikke kommer ned i kjelleren, sier Haga.

Får flere uvær-meldinger nå

Han forteller at eldre områder er mest utsatt for kraftig nedbør. Dette fordi de ofte har gamle rørsystem fra eiendommene.

– I noen tilfeller kan det da være en fordel å koble av takrennene, men dette kan også føre til at vannet flommer over på eiendommen og skaper problemer der. Derfor er vi litt forsiktige med å anbefale at folk gjør dette, sier Haga.

Han forteller at de merker at det har kommet flere meldinger om kraftig nedbør de siste årene, spesielt i de siste sommermånedene.

Nøkkelord

Siste med #ekstremværVis flere

Springflo i Tananger

Springflo i Tananger

Klissvått år ga værrekord

Klissvått år ga værrekord

I fjor var det våteste året målt på Sola siden målingene startet i 1935.

200-årsregn i kommunen

200-årsregn i kommunen

Advarer mot ekstremvær

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...